"DA LI KUĆNI LJUBIMAC MOŽE DA SE VOLI KAO DETE?": Pitanje koje je izazvalo HAOS - mnogi su strahovali zbog OVOG odgovora

Postavili smo pitanje na društvenim mrežama "Da li kućni ljubimac može da se voli kao dete?" i nastao je neopisiv haos na društvenim mrežama

Ljubimci
Autor:
"DA LI KUĆNI LJUBIMAC MOŽE DA SE VOLI KAO DETE?": Pitanje koje je izazvalo HAOS - mnogi su strahovali zbog OVOG odgovora
Foto: Shutterstock

Primećeno je da sve više žena rođenih 80ih i 90ih godina prošlog veka izbegava majčinstvo, pa svoj materinski instikt usmeravaju ka kućnim ljubimcima.

Neretke su situacije u kojima one sebe nazivaju "mamama", a pse i mačke svojom "decom".

Zapitajte se samo koliko ste puta u parku čuli kako se žena obraća kučetu rečima: "Dođi mami".

Zbog toga smo na društvenim mrežama postavili pitanje:"Da li kućni ljubimac može da se voli kao dete?" i nastao je opšti haos!

Većina je odgovorila kako to dvoje ne može da se poredi, dok su svi strahovali od onih pitanja da psa više vole od dece. Mada je bilo i potvrdnih odgovora, ovo su najzanimljiviji:

"Imam 7 pasa, 2 velika i 5 malih, svi u kući ih obozavamo, imam i dva odrasla sina. Da se neki od ovih pasa razboli i umre ili ugine od starosti bilo bi mi žao ali bih preživeo, da se deci nesto desi to ne bih, nema tu šta da se meri u mom slučaju, deca pa onda sve ostalo."

"Hvala ti Bože! Kad sam počela čitati strepila sam i plašila se da će komentar biti drugačiji. Kako su sada počeli pričati, pisati i štititi kućne ljubimce, ne bi me iznenadilo."

"Mislim da se u ovom pitanju brkaju babe i žabe svaka ljubav je zasebna ne može se uspoređivati ljubav prema roditeljima, djeci, braći, sestrama i unučadi a da ne pričam prema kućnim ljubimcima svatko od njih zauzima na svoj način mjesto u te ljubavi nisu za uspoređivanje bitno je da je svakom ponaosob pružiš dovoljno."

"Glupost, deca su meso našeg mesa, a ljubimac nije čak ni ljudskog roda, ljubimci su nam životinje i da može se jako voleti i biti član porodice a ko nema decu definitivno treba imati jednog malog čupavka koji će ih voleti baš kao što deca vole svoje roditelje."

"Ipak su to dve potpuno različite ljubavi i ljudski odnos!"

"Ispada da je dete kućni ljubimac, ne to je nešto sasvim drugačije".

"Naravno, ukoliko neko na žalost ne može da se ostvari kao roditelj!!!"

"Možda, on je deo porodice!"

"Nazalost nemam dijece ali zato jednog malog slatkog Shitzu kojeg volim neizmjernno i dobijem puno paznje i ljubavi nazad , ali ipak dijete je dijete nemozete to porediti."

"Ljubav nema granice samo ima razne ljubavi imam cerku i moju Hanu na cetri noge."

"Ovde su zaista, pobrkani lončići 100 % . Svaka ljubav, ima svoje mesto. Bilo da je životinja, dete, majka, ujak, brat itd. Mislim da, ovakvo pitanje nije da nema smisla nego ubija koliko nema smisla. Ja imam psa, volim ga i uvek ću ga voleti. A imam i sina, koga volim iznad svega. Tako da, ono što volim ne upoređujem ni sa čim. Jer sve to i svi oni imaju svoja mesta i osećaju da ih volim. Po naosob pružam koliko mogu, dali je to dovoljno ili ne?"

"Na prvom mestu deca i unuci, pa onda ovaj čupavi stvor koji mi uglavnom spava na glavi..."

"Ja nemam decu i volim mog Reksića mnooogo. Ali više od dece ne može da se voli."

"Verovatno, ako nemaš dece.."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs