NAJBOGATIJA MAČKA NA SVETU BOLJE ŽIVI NEGO POLOVINA SRBA: Modni mogul ju je toliko voleo da je hteo njome da se oženi

Ostaćete šokirani kada shvatite kako živi najbogatija mačka na svetu

Ljubimci
Autor:
NAJBOGATIJA MAČKA NA SVETU BOLJE ŽIVI NEGO POLOVINA SRBA: Modni mogul ju je toliko voleo da je hteo njome da se oženi
Kako živi najbogatija mačka na svetu?, Foto: Joël SAGET / AFP / Profimedia

Već smo pisali o najbogatijem psu na svetu, a da li znate kako živi najbogatija mačka na svetu?

Karl Lagerfeld preminuo je 2019. godine u Parizu od poseldica raka pankreasa, a iza njega je ostala mačka Čupet (Slatkica) kao jedina njegova naslednica.

Još uvek se ne zna koliko novca je ostalo iz ovog modnog mogula, te ko je sve uključen u nasledstvo, ali se zna da je Karl planirao da bogatstvo ostavi svojoj ljubimici.

"Kako je navedem kao naslednika mog bogatstva, uveravam vas da osoba koja će se brinuti sa nju neće živeti u bedi," rekao je jednom prilikom dizajner.

Čupet je kod Karla došla kao malo mače staro tri meseca, a dobio ju je na poklon od Batiste Đabikonija koji je bio Lagerfeldova muza, a neki bi rekli i ljubavnik.

Nakon što je mačka ušla u njegov život, njih dvoje su postali nerazdvojni. Dva pomoćnika su se svakodnevno brinula o njenim potrebama. Češljali su je tri puta dnevno i hranu joj servirali na srebrnim poslužaonicima.

24 sata ona je bila negovana, pažena i mažena tokom sedam dana u nedelji.

Poznato je da je njen lik završio na liniji šminke, futrolama za telefone i td. Čak se našla i kao zaštitno lice na njegovoj biografiji.

Čupet je čak bila i na naslovnoj strani Voga, zajedno sa Žizel Bundšen.

Mnogi se pitaju šta se desilo sa mačkom sada kada Karl više nije živ, a odgovor je da ona živi u neviđenom luksuzu. O njoj brine Fransua Kasot koja je bila Karlova domaćica, a sada ima status mačje dadilje. Ona svaki dan priprema gurmanske obroke za slavnu mačku i vodi računa o njenom zdravlju, ali i o Instagram nalogu koji nosi njeno ime.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs