Psiholog savetuje

Imaju moć da nam promene mozak: Ove 4 fraze odmah izbacite iz rečnika!

Neke reči bi trebalo da izbacimo iz rečnika, ali ne zato što su same po sebi loše, već zato što ih koristimo na takav način da destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i lični napredak
Lifestyle
22:22h Autor:
Imaju moć da nam promene mozak: Ove 4 fraze odmah izbacite iz rečnika!
Foto: Shutterstock

Reči su vrlo moćne. Mogu nekoga da podignu u nebesa, ali i bace na samo dno. Reči mogu da nas odvedu do cilja, ali i da uspore naš napredak.

"Palice i kamenje mogu da nam slome kosti, ali reči mogu da nam promene mozak", kaže Belinda Anderson, lajf kouč i instruktorka velnes duhovnih vežbi na Fidžiju i Baliju.

Po njenom mišljenju, neke reči bi trebalo da izbacimo iz rečnika, ali ne zato što su same po sebi loše, već zato što ih koristimo na takav način da destruktivno utiču na naše mentalno zdravlje i lični napredak.

1. Trebalo biKoliko puta u danu ponovite to? I onda se osećate krivim kada to ne učinite. Umesto toga recite: Planiram da idem na trčanje. Ako to danas i ne "odradite" samo vam je propao plan, a ne ono "što bi trebalo" da uradite, kaže Anderson.

2. Nikada"Nikad ne reci nikad" je stara uzrečica koje se mnogo puta setimo. Ali, reč "nikada" je jedan od glavnih "stopera" u našem ličnom napretku. Nikada neću uspeti da izgubim toliko kilograma... Sa takvim stavom, verojatno i nećete, jer ste se već u startu osudili na poraz, objašnjava psiholog Kejt Kamins.

Donose nesreću i izvlače život iz vas: 5 stvari koje odmah treba da izbacite iz kuće!

3. Izgubljen slučajAko sebe ponekad nazivate izgubljenim slučajem, videćete da vam se negativne stvari zaista ređaju, gotovo jedna za drugom. Moć pozitivnog razmišljanja je velika i zato bi trebalo umesto "Ja to ne mogu", da postaviti stvari na sledeći način: "Ja to mogu i hoću", kaže Kamins. Imajte na umu da ne težite savršenstvu, jer ćete se tada gotovo sigurno i razočarati. Postavljajte sebi male ciljeve, a kada ih dostignete, napunićete se samopouzdanjem dovoljno da uvidite da možete da uradite i mnogo više.

4. Imam srećeIma onih koji su rođeni "pod srećnom zvezdom" i onih koji su bili u "zadnjem redu" kada se sreća delila. Ipak, nemojte za svoje poraze stalno da krivite nedostatak sreće. Kako biste bili srećni i zadovoljni u životu, potrebno je da uložite i određeni trud. Neće sve pasti s neba, a ako i padne, nije zauvek. Nemojte se oslanjati na sreću ili nesreću i postanite sami krojači svoje sudbine. Kada postanete svesni da vi sami utičete na svoj život, a ne čekate da vas sreća prigrli, manje ćete biti razočarani i znaćete da držite konce u svojim rukama.

Bolovi su posledica negativnih emocija: Svaka donosi bolest određenom organu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs