Poučna priča

Godinama pazila šta će ko da misli o njoj: Sad sam otkrila pravi smisao života!

Da li si bila srećna, mila moja? - obavezno će nas upitati onaj koji ionako već zna odgovore na sva pitanja
Lifestyle
14:04h Autor:
Godinama pazila šta će ko da misli o njoj: Sad sam otkrila pravi smisao života!
Foto: Ilustracija / Profimedia

"Više od pola života sam provela osvrćući se na mišljenje pogrešnih ljudi. Sada sam shvatila prave vrednosti života.

Shvatila sam da postoje stvari na koje ne želim da trošim život, pogotovo ne na to da zaslužim i zavredim nečiju ljubav.

Takođe, sigurna sam da ne želim ceo život da provedem pred ogledalom u trci za savršenim izgledom Pokušavajući da uvučem stomak, uklanjam bore, sakrijem bubuljice, mrzim sebe, pravdam se što nisam idealna i radim sve ono da bi ljudi, pogledavši moju sliku, rekli: Vau! Kako si oslabila! Vau! Baš si lepa! Vau...

Takođe, ne želim da trošim život u jurnjavi za skupim krpicama, spavam sa nevoljenim, izdam voljene, lažem druge, lažem sebe, crkavam od posla do nervnog sloma, budem uspešna po svaku cenu, i sve zato da bih došla na zabavu sa komadom odeće na sebi, markiranim sa "LV", a svi okolo bi govorili: Vau! Vidi je. Baš ima sreće u životu!

Kada se nađemo na onom svetu, nas će obavezno upitati: I.. kako si, draga, provela svoj život?

Planina mu otkrila mudrost: Lazar (90) sa Golije upozorava šta morate da naučite i sebe i decu!

I šta ćemo odgovoriti?

"Pa... Eto tako... Mršavila, stalno sam bila gladna, mrzela sam sebe, mrzela sam druge, stidela sam se, pokrivala pozadinu skupim krpicama, bila sam ljubomorna na zgodnu drugaricu. Pa, i pored toga sam se udala, rodila decu, patila sam se, opet mršavila, isterala muža, jer je malo zarađivao, bio je lenj, a ja zaslužujem bolje! Radila sam, rintala kao konj, da bih nosila samo markirane krpice, vozila dobar auto. Drugarice-zmije sam mrzela, ali opet sam se družila sa njima, jer sam morala, ipak, nekom da se dokazujem da sam bolja i da živim bolje od njih".

A, da li si bila srećna, mila moja? - obavezno će nas upitati onaj koji ionako već zna odgovore na sva pitanja.

Jer sam te stvorio kao svoju sliku i priliku, i želeo sam da budeš zadovoljna životom koji sam ti dao, i da bi se radovala toplini koju sam u tebe usadio.

I šta može da odgovori čovek koji se nije ničemu naučio u ovom životu, koji nije shvatio da se najvrednije stvari ne mogu dotaći rukama, da su srodne duše one koje dele sa tobom toplinu, a ne samo novac? Da što više pružiš ljubavi, više je tebi ostaje, da je život ono što je u nama, a ne ono u šta smo odeveni? Da je sreća biti svoj, i uživati u svakom minutu ovog jedinstvenog putovanja?"

Ko je stvarno bogat, a ko siromašan: Zbog ovog deteta ćete propasti u zemlju od stida!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs