predlozi

Top 5 filmova za vikend: Odrastanje, zabranjena ljubav i ubistvo! (VIDEO)

Hladno vreme je kao idealno za gledanje filmova u toplom krevetu, a ovog vikenda predlažemo vam nekoliko koji vam mogu promeniti pogled na svet...

Filmovi
Autor:
Top 5 filmova za vikend: Odrastanje, zabranjena ljubav i ubistvo! (VIDEO)
Scena iz filma "Talentovani gospodin Ripli", Foto: Profimedia

1. Talentovani gospodin Ripli, 1999

Bogati američki brodograditelj unajmljuje Toma, proračunatog mladića, da otputuje u Italiju i dovede mu sina Dikija. Tom ulazi u idilični život Dikija i njegove devojke, sve više se uplićući u spletku dvoličnosti, laži i ubistva.

Radnja filma se dešava 1950-ih godina. Tom Ripli, čistač toaleta na Menhetnu, pozajmljuje jaknu sa Prinstona da bi svirao klavir na baštenskoj zabavi. Kad bogati otac diplomca sa Pristona počne da ćaska sa Tomom, on se pretvara da poznaje njegovog sina i ubrzo dobija ponudu da za 1.000 dolara ode u Italiju i ubedi Dikija Grinlifa da se vrati kući. Došavši u Italiju, Tom se zbližava sa Dikijem i Mardž, njegovom uglađenom verenicom, pretvarajući se da voli džez i gajeći homoerotske nade dok se kupa u luksuzu. Pored laganja, Tomov talenat obuhvata imitiranje i falsifikovanje i kad zgodnom i samouverenom Dikiju dosadi Tom, on daje sve od sebe da Grinlifove privilegije pretvori u svoje.

2. Ukradena lepota, 1996

Lusi Harmon je američka tinejdžerka i dolazi u selo u Toskani, kako bi posetila porodične prijatelje koji su se tu preselili. Lusi je dolazila pre četiri godine i tada se poljubila sa zgodnim dečkom, pa se nada da će obnoviti poznanstvo. Lusina majka je izvršila samoubistvo, a tinejdžerka se takođe nada da će otkriti identitet svog oca, za koga je od majke saznala da živi u vili u koju se ona uputila. Kada je stigla, Lusi upoznaje različite ekscentrične stanare, uključujući umirućeg gej pisca, vajara i advokata iz šou biznisa kao i mnoge druge.Lusi je odlučila izgubi nevinost i postala je objekat intenzivnog interesovanja muškaraca u kući, ali udvarač koga na kraju izabere nije u početku deo njene pažnje.

3. Kerol, 2015

Kerol je adaptacija polu-biografskog romana Cena Soli koju je napisala Patriša Hajsmit. Radnja je smeštena u Njujork tokom pedesetih godina prošlog veka, a priča prati dve žene različitog društvenog staleža koje doživljavaju ljubavnu aferu. Teresa je devojka u ranim dvadesetim koja radi u prodavnici, želi da bude fotograf i mašta o boljem životu. Na poslu upoznaje Kerol, otmenu ženu zarobljenu u raljama konvencionalnog braka, i između njih dve buknu varnice.

4. Daleko od raja, 2002

Radnja filma je smeštena u jesen 1957. godine u Hartford u državi Konetiket. U središtu priče je obitelj Vitaker koja se nalazi u stalnoj borbi za očuvanje "dobrog glasa".

5. Velika očekivanja, 1998

Pustio je svojoj žudnji da mu postane sudbina i shvatio kako se velika očekivanja nekada zaista ispune, ali nekada i ne. U tihom gradiću na Floridi živi mladi Finegan Bel, zajedno sa svojom sestrom Megi i ujakom Džo. Iako jedva preživljavaju, Finegan uživa u svom životu i svojim slikama voda u zalivu. Radeći na imanju poludele Nore Dinsmor, Fin će da upozna njenu nećakinju Estel, u koju će odmah da se zaljubi. Međutim, Estel će da napusti Floridu bez pozdrava, a očajni Fin svoje će snove da odluči slediti putovanjem u Njujork. Tamo će doživeti mnogo toga čemu se nije mogao ni nadati, ali i shvatiti kako se život nikada ne odvija onako kako mi to očekujemo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs