Pogledajte

Top 5 predloga za vikend: Filmovi koji diraju dušu! (VIDEO)

Hladno vreme je kao idealno za gledanje filmova u toplom krevetu, a ovog vikedna predlažemo vam nekoliko koji vam mogu promeniti pogled na svet...

Filmovi
16:28h Autor:
Top 5 predloga za vikend: Filmovi koji diraju dušu! (VIDEO)
Scena iz filma "About time", Foto: Profimedia

1. Nedodirljivi (The Untouchables, 2011)

Inspirisan istinitim događajima, priča filma prati sitnog kriminalca po imenu Dris, koji se igrom slučaja prijavljuje za posao i to samo da bi dobio potpis koji mu je potreban da bi primio socijalnu pomoć. Poslodavac je kvadriplegičar, a posao je da mu bude staratelj. Između njih se javlja neverovatno prijateljstvo koje traje i dan danas.

2. Ratni konj (War Horse, 2011)

Priča ovog filma prati dečaka kome otac iz hira kupuje konja za koga ubrzo uočava da nikada neće ispuniti očekivani doprinos koji se od njega zahteva na njihovoj porodičnoj farmi. Dečak uzima na sebe da trenira ovog konja, ali ubrzo izbija rat u celoj Evropi i otac je prinuđen da proda konja vosjci kako bi skupio dovoljno novca da pokrije troškove i kiriju za svoj dom. Ostatak filma je centriran na konju i ljudima sa kojima on dolazi u kontakt, a usput prati i dečaka koji se uključuje u armiju i ujedno traga za svojim ljubimcem.

3. Čarlijev život (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

Moderni klasik koji beleži vrtoglave uspone i padove odrastanja jeste priča o ljubavi, gubicima, strahu i nadi te nezaboravnim prijateljstvima koja nam pomažu kroz život.

4. Ponoć u Parizu (Midnight in Paris, 2011)

Gil i Inez putuju na odmor u Pariz zahvaljujući poslovnom putu njenih roditelja. Gil je uspešni holivudski scenarista, ali ima problema sa svojim prvim romanom. On se zaljubljuje u grad i želi da tu nastave svoj život.

5. O vremenu (About time, 2013)

Neverovatna priča o jednoj engleskoj porodici, ljubavi i životu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs