Pogledajte

Top 5 filmova o umetnicima: Ljubav, strast i požuda! (VIDEO)

Hladno vreme je kao idealno za gledanje filmova u toplom krevetu...

Filmovi
Autor:
Top 5 filmova o umetnicima: Ljubav, strast i požuda! (VIDEO)
Scena iz filma "Factory Girl", Foto: Profimedia

Donosimo vam pet predloga za film koji možete sami, u društvu voljene osobe ili prijatelja pogledati ovog vikenda:

1. Devojka sa bisernom minđušom

Film nastao po čuvenom romanu Trejsi Ševalije. Radnja je smeštena u Holandiju 1665. godine i prati sedamnaestogodišnjakinju Grit (Skarlet Johanson) . Nakon nesreće njen otac gubi vid, a mlada Grit je primorana da se zaposli. Dobija posao kao sluškinja u domu Vermera, čuvenog holandskog slikara, koga glumi Kolin Firt. U njoj pronalazi inspiraciju i kreće da slika njen portret.

2. Devojka iz fabrike

Lepa, mlada i prilično bogata devojka Edi, sredinom šezdesetih godina prošlog veka, seli se iz Redklifa u Njujork, verujući da je to sjajno mesto za početak umetničke karijere. Upoznaje mladog umetnika (Endija Vorhola) i njen život kreće da se menja iz korena. Sjajnu Edi Sedžvik maestralno je odglumila engleska glumica Sijena Miler.

3. Frida

Životna priča jedne od najvećih slikarki 20. veka, Fridi Kalo, čiji život je obeležila velika ali turbulentna veza koju je imala sa slikarom Rivijerom Dijegom.

4. Viki Kristina Barselona

Umršena ali jako zanimljiva ljubavna priča između dve najbolje drugarice Skarlet Johanson i Rebeka Hol) i španskog slikara (Havijer Bardem) kojeg su upoznale u Barseloni tokom godišnjeg odmora. Penelopa Kruz je za svoju kratku ulogu u filmu dobila Oskara za sporednu žensku ulogu. Havijer Bardem i Penelope Kruz su nakon ove uloge započeli privatno svoju ljubavnu priču...

5. The Best Ofer

Virdžil Oldman (Džefri Raš) je poznati aukcionar i kolekcionar ženskih portreta poznatih slikara. On je u potpunosti posvećen svom poslu sve dok jednog dana ne ode na procenu stare vile i umetnina koje se u njoj nalaze mlade naslednice Kler Ibetson. Malo po malo, Virdžila zaintrigira lepa Kler čime dovodi u pitanje svoju profesionalnost i budućnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs