lepa vest za ljubitelje trilogije

Gospodar prstenova postaje serija!

Amazon bi na neviđenu popularnost serije "Igre prestola" navodno trebalo da odgovori televizijskim formatom jedne od najmoćnijih fantazi priča svih vremena...

Filmovi
13:39h Autor:
Gospodar prstenova postaje serija!
Scena iz filma "Gospodar prstenova", Foto: Profimedia

Stigla nam je još jedna velika vest koja bi potencijalno mogla razveseliti ili možda i uznemiriti milione obožavatelja trilogije "Gospodar prstenova".

Naime, kako saznaje "Variety", trend pretvaranja popularnih filmskih i književnih dela u serije se nastavlja. Iako službene potvrde još nema, nagađanja o Amazonovom projektu ekranizacije "Gospodar prstenova" postaju sve glasnija.

Iz poverljivih izvora se saznalo kako su počeli pregovori oko prava sa kućom "Warner Bros", a u celu priču je navodno uključen i CEO Amazona, Džef Bezos, inače veliki obožavatelj SF i fantazi žanra.

Ovaj potez bi treblo da bude prvi u nizu onih koji će se pomerati od tzv. "niche" serija (poput "Transparent") po kojima je Amazon poznat, a koji će ciljati na mnogo šire tržište.

Nije sasvim jasno koliko će miliona dolara vrediti i da li će uopšte dostići standard filmova, ali sigurno nije moguće da bi Amazon dopustio da kvalitet ne bude na visokom nivou. Drugim rečima, HBO i "Igre prestola" bi uskoro trebalo da dobiju najozbiljniju moguću konkurenciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs