Saznajte

Ovo su pobednici 69. dodele nagrada Emi!

Sinoć je održana dodela najprestižnije nagrade u području televizije, a većih iznenađenja nije bilo

Filmovi
17:42h Autor:
Ovo su pobednici 69. dodele nagrada Emi!
Dodela nagrada Emi, Foto: Profimedia

Kako serije postaju format koji po popularnosti čak i nadilazi onaj filmski, dodela nagrada Emi se prati pažljivije nego ikad pre.

Sinoć je održano 69. izdanje prestižne dodele na kojoj su okupila najrelevantnija lica iz sveta televizijske produkcije.

Pobednik večeri je svakako serija kuće Hulu, "Sluškinjina priča", sjajna distopijska priča na koju ni publika ni kritika nisu ostali ravnodušni, a zapažen uspeh je ostvarila i HBO-ova serija "Velike male laži", koja je, među ostalim, osvojila nagradu za najbolju seriju limitiranog trajanja.

U kategoriji najbolje dramske serije je tako pobedila upravo "Sluškinjina priča", dok je Elizabet Mos osvojila nagradu za glavnu glumicu u istoj toj seriji.

Nagrada za najboljeg glumca je pripala Sterlingu Braunu za emotivno izvođenje u seriji "To smo mi", dok su u kategorijama najboljih izvedbi u serijama limitiranog trajanja pobedili Nikol Kidman ("Velike male laži"), odnosno Riz Ahmed ("The Night Of").

Najboljom serijom iz područja komedije je ponovno proglašena "Veep", dok su najbolje glumačke izvedbe predstavili Džulija Lui Drajfus u prethodno navedenoj seriji kao i Donald Glover u seriji "Atlanta".

Celu listu dobitnika možete pogledati ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs