Ne nude mu uloge u romantičnim komedijama

Odlično mu stoji: Džonotan Ris Majers kao Drakula (FOTO)

Majers kaže adse trudio da bude Drakula bez dugih noktiju i kose, pretvaranje u šišmiša već da ga pokaže kao nekog ko nije potpuno čudovište
Filmovi
21:26h Autor:
Odlično mu stoji: Džonotan Ris Majers kao Drakula (FOTO)
Foto: AP

Na američkoj televiziji ovih danas se pojavila nova serija o vampirima - "Drakula" sa Džonatanom Ris Mejersom u naslovnoj ulozi.

Smeštena u viktorijanski London, serija se dotiče ključnih tema iz roman Brema Stokera ali sa novim momentima.

Ris Mejers igra Drakulu koji se predstavlja kao američki preduzetnik i koji formira neočekivani savez sa lovcem na vampirem Abrahamom Van Helsingom (Tomas Krečman) sa ciljem uništenja organizacije Red zmaja.

"Nismo želeli da ovo bude dosadna verzija Drakule", rekao je "Entertejnment vikliju" izvršni producent Toni Kranc.

"Hteli smo vajb Dejvida Linča...Nešto što će se razlikovati od drugih serija".

Džonatan Ris Mejers, široj publici poznat po ulozi Henrija VIII u seriji "Tjudorovi" kroz smeh kaže da ga stalno biraju za uloge negativaca i zlikovaca jer "liči na njih".

"Nešto u mojoj pojavi deluje zlokobno. Ja bih strašno voleo da budem simpatičan, opušten momak koji radi romantične komedije ali mi jednostavno to ne nude", rekao je on. "Mislim da nisam materijal za heroja".

Na pitanje ko su mu omiljene filmske Drakule, Mejers kaže:

"Bilo je nekih izvanderih i nekih koji su bili kriminalni. Veoma mi se dopada Geri Oldman u "Drakuli" (Frensisa Forda Kopole). Film mi se nije toliko svideo ali on jeste".

Mejers objašnjava da je iz svog Drakule pokušao da izbaci melodramatične momente.

"Nisam hteo da besni i izigrava ludlo. Želeo sam da bude više nalik Hauardu Hjuzu a manje romantičan poput onih u "Intervjuu sa vampirom". I maksimalno sam se trudio da izbegnem duge kose i grozne dugačke nokte i ridžensi kapute jer je to isceđeno do krajnih granica. Ono što Drakulu čini toliko interesantnim je da on nije potpuno čudovište - postoji majušni deo njega koji je ljudski. U tome je caka. Želeo sam da izbegnem sve natprirodne momente poput njegovog pretvaranja u šišmiša i tome slično", rekao je glumac "Entertejnment vikliju".

To se odnosi i na očnjake. "Koristio sam ih što je ređe moguće pošto bi moj Draukla onda imao govoru manu a niko ne želi da gleda Drakulu koji šuška. To bi bilo previše kemp", objašnjava kroz smeh Mejers.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs