Istorijsko-avanturistički spektakl sve bliži realizaciji

Mila Jovović glumi Teslinu ljubav

Prelepa Amerikanka ukrajinsko-srpskog porekla će zaigrati uz Gerija Oldmana u
Filmovi
20:30h
Mila Jovović glumi Teslinu ljubav
Foto: Reuters

Novi istorijsko-avanturistički film o Nikoli Tesli, u produkciji Hollydan Works Canada i Mjuzik star Sarajevo, a uz saradnju sa Avala filmom, uveliko je u pripremi. Početak snimanja planiran je za maj 2014. godine, a svetsku glumačku ekipu okupio je Srbin iz Amerike, Danijel D. Vujić.

Pored Gerija Oldmana (Gary Oldman), koji će tumačiti našeg slavnog naučnika u poznim godinama, i Vladimira di Krupskog (mladi Tesla), u filmu će se pojaviti i Mila Jovović. Ona će igrati lepu mladu Ruskinju Anju i tako dočarati Teslinu ljubavnu romansu koja se odigrala u Trebinju gde naučnik odlazi posle očeve smrti.

U filmu ćemo videti i Teslinu drugu veliku ljubav, Katarinu Džonson, koja je ostala zauvek platonska, jer je bila supruga njegovog bliskog prijatelja. Scenario će se prvenstveno bazirati na (poznatim i manje poznatim) činjenicama iz Teslinog života.Tesline patente bile su zainteresovane obaveštajne službe svih zemalja, i to interesovanje se nije izgubilo do dana današnjeg. U filmu će pokazati alternativnu priču o Teslinoj smrti i rasvetliti sve zavere, misterije i intrige koje su se dešavale oko njega.

Film će pratiti period od Tesline mladosti, studiranja u Gracu i boravka u Budimpešti, preko odlaska u Ameriku, gde se na brodu upoznaje sa Nemcem Ernestom Adlerom.

"S obzirom na to da priča neće biti prikazana hronološki, već ćemo skakati iz vremena u vreme, u filmu ćemo imati dve paralelne radnje: jednu smeštenu u prošlo i drugu u sadašnje vreme, dakle 2013. godinu, u kojoj mladi kompjuterski zaluđenik Ed Vot, uspeva da, uz pomoć moderne tehnologije zasnovane na Teslinim pronalascima, materijalizuje naučnikov život", rekao je Vujić.

Film će se snimati u Beogradu, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu i SAD, a Vujić dodaje i da će ga karakterisati “vizuelni efekti koji još nisu viđeni na filmu”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs