Goldi Houn i Kurt Rasel u glavnim ulogama

Film za danas: Preko palube

Pravi letnji film čini sjajna glumačka ekipa, duhoviti dijalozi i situacije koje će vas nasmejati do suza
Filmovi
20:28h
Film za danas: Preko palube

Preko palube je film iz 1987. godine, mada se uveliko priča o rimejku, u kom bi glavne uloge pripale Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) i Vilu Smitu (Will Smith). Ipak, mi se držimo originala u kom glume Goldi Houn (Goldie Hawn) i Kurt Rasel (Kurt Russel).

Na početku upoznajemo okrutnu i razmaženu Džoanu i njenog nimalo prijatnog supruga. U život para koji ima sve, a ne ume da uživa na svojoj luksuznoj jahti, ulazi momak iz radničke klase. On je tu da gospođi Džoani napravi novi ormar za njenih milion pari cipela. Din, kog glumi Rasel, je zgrožen ponašanjem para, ali ne i zanosnim telom bogate naslednice. Igrom nesrećnih ili srećnih okolnosti, mlada Džoana završava preko palube i tu počinje zaplet, koji će vas nasmejati, a oni osetljiviji će tokom filma sigurno pustiti i koju suzu.

Kako su Rasel i Hounova već bili u vezi, koja i danas traje, hemija je više nego očigledna. Film je baziran na italijanskom ostvarenju Swept Away iz 1974. godine, a poslužio je kao inspiracija za TV seriju Couple or Trouble.

Tokom dodele Oskara 2012. godine, glumica Ris Viterspun (Reese Witherspoon) je izjavila kako joj je Preko palube omiljeni film. Iako je 80-ih bio nepravedno zapostavljen, film je postao klasika među romantičnim komedijama. Zato je vreme da se podsetite ovog sjajnog filma, a ukoliko ste ga propustili, krajnje je vreme da pogleda kako to izgleda kada se tada mlada i veoma zgodna Goldi nađe u naručju ništa manje šarmantnog Rasela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs