Novina u rediteljevoj karijeri

Spajk Li prelazi na televiziju: Adaptira svoj prvi film

Li će producirati i režirati TV seriju koja će biti osavremenjena adaptacija njegovog debitantskog filma Ona to mora imati, iz 1986.
Filmovi
01:44h Autor:
Spajk Li prelazi na televiziju: Adaptira svoj prvi film
Foto: Reuters

Američki reditelj Spajk Li odlučio je da se kao i brojne njegove kolege okrene televiziji. Prema pisanju sajta Dedlajn, Li će producirati i režirati TV seriju koja će biti osavremenjena adaptacija njegovog debitantskog filma "Ona to mora imati" (She's Gotta Have It) iz 1986.

Ovo ostvarenje, koje je lansiralo Lijevu karijeru i dalo zamah pokretu nezavisnog filma, priča je o mladoj devojci (Trejsi Kamila Džons) koja ima tri ljubavnika, tri potpuno različita muškarca koji pokušavaju da osvoje njeno srce.

Snimljen je u Bruklinu za svega 12 dana i skromnim budžetom od 175.000 dolara, a zaradio više od sedam miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Film je bio i svojevrsni portret pomenute njujorške četvrti koja je zahvaljujući njemu postala atraktivno mesto za stanovanje, što je kasnije dovelo do njene "džentrifikacije", tj. doseljavanja bogatijih Njujorčana koji su vremenom potisnuli dotadašnje, siromašnije stanovnike.

Od početka karijere, Li je prvenstveno radio na filmu i retko se bavio televizijom, mada je za HBO snimio dokumentarac o izlivanju nafte u Meksičkom zalivu kao i seriju reklama za farmerke marke "Li" (Lee).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs