Pogledajte

Ostrvo sa 4 kafića, apotekom i javnom kućom: Mesto je puno kao šibica, ali niko ne želi da ode!

Migingo u Viktorijinom jezeru smatra se jednim od najnaseljenijih ostrva na svetu. Na otprilike 2000 kvadratnih metara živi oko hiljadu stanovnika
Destinacije
18:58h Autor:
Ostrvo sa 4 kafića, apotekom i javnom kućom: Mesto je puno kao šibica, ali niko ne želi da ode!
Foto: You Tube / Printscreen / Happy Traveler

Fotografije ostrva Migingo iz vazduha pravi su hit na internetu. Reč je o jednom od najnaseljenijih ostrva na svetu koji se prostire na tek 2000 kvadratnih metara u afričkom Viktorijinom jezeru, a na kojem živi oko hiljadu stanovnika.

Ovo ostrvo je pokrenulo sukob između Kenije i Ugande, jer ga obe zemlje smatraju svojim vlasništvom iako geografski pripada teritoriji Kenije.

Najlepša sela u Evropi: Ovde se mozak odmara, duša uživa! (FOTO)

You Tube / Printscreen / Happy Traveler
You Tube / Printscreen / Happy Traveler

Pretpostavlja se da su dva kenijska ribara Dalmas Tembo i Džordž Kibebe bili prvi stanovnici ovog ostrva. Navodno su ga nastanili 1991. godine, iako je bio prekriven korovom, a po njemu se puzale mnogobrojne zmije.

Ugandski ribar Džozef Nsubuga tvrdi da je on zvanično započeo naseljavanje na ostrvo kad je stigao 2004. godine. Na ostrvu Migingo tada nitko nije živeo, a Nsubuga je pronašao tek jednu napuštenu kuću.

S obzirom na to da u vodama oko Miginga ima mnogo riba, na njega su s vremenom preselili i ribari iz drugih afričkih zemalja poput Tanzanije. Na zvaničnom popisu iz 2009. stoji da ostrvo naseljava 131 osoba, iako su današnje brojke osmostruko veće.

6 rajskih ostrva za savršen odmor: Ovde se pozitivna energija prenosi vazduhom i vodom! (FOTO)

You Tube / Printscreen / Happy Traveler
You Tube / Printscreen / Happy Traveler

Kuće se doslovno nalaze jedna na drugoj, a osim jednostavnih objekata, na ostrvu se može naći četiri kafića, javna kuća i apoteka.

Najbolje od svega je to što se tik do Miginga nalazi i veće ostrvo Usingo koji je praktično nenaseljeno. Stanovnici Miginga ne žele tamo da žive jer ga navodno posećuje demon, ali je i podložan čestim napadima pirata koji haraju ovim najvećim tropskim jezerom na svetu.

Ovde žive provereno najsrećniji ljudi na svetu: Evo u čemu je njihova tajna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs