Prašuma

Najneobičniji hotel na svetu: Ovom mestu niko ne može da odoli, a evo zbog čega! (FOTO)

Šteta što nam je Kostarika tako daleko
Destinacije
09:02h Autor:
Najneobičniji hotel na svetu: Ovom mestu niko ne može da odoli, a evo zbog čega! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram/ Finca Belavista

Kostarika je mala zemlja u Južnoj Americi, gde dve trećine površine čine prašume. Toliko bogatstvo biljnog i životinjskog sveta možete videti samo ovde. Priroda je predivana i prosto vas tera da pobegnete iz grada i odmorite se u ovom raju.

Erika i Met Hogan su uradili upravo to: pobegli su iz grada i osnovali mali grad-hotel u srcu prašume. To mesto se zove Finca Belavista i predstavlja raj na zemlji.

Ledeni hotel: Morate biti stvarno bogati da biste noćili ovde! (FOTO)

Naselje-hotel se sastoji od niza kućica na drveću. Sa balkona se pruža pogleda na brda, planine i prašumu.

Erika i Met su kupili 600 hektara prašume koja je prvobitno bila određena za sečenje. Oni su uspeli da sačuvaju drveće i biljke, izgrade ovaj neverovatni hotel ali na takav način da ne ugroze ni jedno stablo.

Svaka kućica na drvetu ima svoju spavaću sobu sa udobnim nameštajem i baldahinom iznad kreveta koji štiti od komaraca. Takođe, sastavni deo ove kućice je i šarmantni dnevni boravak sa starinskom škrinjom umesto stola u kojoj se nalazi šah i ostale društvene igre. Sve kućice su međusobno povezane visećim mostićima.

Izgradili hotel u starom kamenolomu: Rezervisano samo za elitu! (FOTO)

Nekoliko porodice se u ovo hotel naselje nastanilo za stalno. Oni imaju struju samo u glavnoj kući i tu najčešće provode vreme. Najčešće gaje voće i povrće sami, u srcu prašume, a gosti ovog neobičnog hotela mogu da im se pridruže kada god imaju želju da nešto sade ili neguju sami.

Oni žive u džungli u skladu sa prirodom: Slobodni kao ptice! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs