Melem za oko i dušu

Sve lepote Portugala: Egzotična destinacija za ljubitelje raskošne arhitekture! (FOTO)

Ljubitelji primorskih područja ne treba da propuste ni posetu Aveiru, gradiću između Lisabona i Porta, kojeg nazivaju Grad na kanalima
Destinacije
17:16h Autor:
Sve lepote Portugala: Egzotična destinacija za ljubitelje raskošne arhitekture! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Ako putujete u Portugal, a ljubitelj ste istorije i prelepe arhitekture, svakako morate svratiti u glavni grad, Lisabon.

Foto: Thinkstock / Lisabon
Foto: Thinkstock / Lisabon

Ovaj grad vam nudi široki spektar uživanja - obavezno posetite spomenik otkrićima Padrão dos Descobrimentos, toranj Torre de Belem, muzej moderne umetnosti, pomorski i arheološki muzej, ostaviće vas bez daha!

Da li smete da kročite: 3 jeziva mesta na zemlji koje nauka ne može da objasni! (FOTO)

Foto: Thinkstock / Spomenik otkrićima Padrão dos Descobrimentos
Foto: Thinkstock / Spomenik otkrićima Padrão dos Descobrimentos

Po mišljenju mnogih, Belem je najlepši deo Lisabona, pa nemojte propustiti šetnju kroz ovaj prelepi deo grada. U Portugalu se nalazi i najzapadnija tačka evroazijskog dela - Cabo da Roca, kao i grad kraljeva, Sintra.

Obavezno idite i do krajnjeg predgrađa Lisabona, Cascaisa, koji je ujedno i najbogatija opština prestonice, jer ćete tamo uživati u fenomenalnom pogledu na ušće reke Tejo u Atlantski okean.

Veličanstveni prizor: Magija zalaska sunca na Menhetnu! (FOTO)

Foto: Thinkstock /  Ušće reke Tejo u Atlantski okean
Foto: Thinkstock / Ušće reke Tejo u Atlantski okean

Portugal izlazi na Atlantski okean, a po mišljenju mnogih, najlepša plaža u Portugalu jeste portugalski Monte Karlo. Savetuju da nikako ne treba propustiti kupanje u Atlantiku, jer je voda potpuno neverovatna i drugačija od bilo kog mora. A ako odete do samog rta Cabo da Roca, spektakularan pogled sa litice iznad mora zauvek će vam ostati u sećanju!

Čist hedonizam - Rajski odmor na egzotičnim plažama! (FOTO)

Foto: Thinkstock / Rt Cabo da Roca
Foto: Thinkstock / Rt Cabo da Roca

Ljubitelji primorskih područja ne treba da propuste ni posetu Aveiru, gradiću između Lisabona i Porta, kojeg nazivaju Grad na kanalima. U pitanju je mali gradić, čiji se centar treba obići šetnjom, a ako ga posetite tokom poslednje dve nedelje avgusta, zatećićete festival Festa de Ria, gde se biraju najlepše oslikane gondole, kao i trke brodova i brojni plesovi.

Foto: Thinkstock / Aveira
Foto: Thinkstock / Aveira

Kad ste već tu, obiđite i obalu Aveira, Kosta Novu. Peščane plaže u ovom mestu nazivaju zemaljskim rajem, a odlično je i za sve ljubitelje noćnog provoda i ludih žurki.

Foto: Thinkstock / Costa Nova
Foto: Thinkstock / Costa Nova

Ukoliko planirate da posetite Portugal, znajte da morate da probate tradicionalne specijalitete. Osim ribe i bakalara koje pripremaju na mnoštvo načina, kao i neizostavnog portugalskog vina, obavezno probajte i najpoznatiji portugalski dezert, Pasteis de Belem.

Atrakcija u Bugarskoj: Potopljena crkva svakog proleća izranja iz vode! (VIDEO)

Foto: Thinkstock / Pasteis de Belem
Foto: Thinkstock / Pasteis de Belem

Recept za ovaj kolač datira još iz 18. veka, a nastao je u manastiru Svetog Jeronima u četvrti Belem, po kom je i dobio ime. Tamo se dnevno ispeče oko 60.000 ovih kolača, a možete ih kupiti gde god da se okrenete.Mafine od sira takođe ne bi trebalo da propustite, kao i melindres, slatke, mekane medenjake sa ukusom badema, koje u Portugalu obično konzumiraju uz kafu.

Foto: Thinkstock / Manastir Svetog Jeronima u četvrti Belem
Foto: Thinkstock / Manastir Svetog Jeronima u četvrti Belem

U videu pogledajte još nezaobilaznih atrakcija Portugala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs