3 NAJLEPŠE PLAŽE NA KRFU: Ukoliko ovog leta otputujete na "Ostvru Bogova", OVA MESTA morate posetiti

Grčka je poznata po predivnim plažama, među kojima se plaže na Krfu ubrajaju u jedne od najlepših. Ostrvo Krf je drugo po veličini na Jonskom moru, a sa 110.000 stanovnika najnaseljeniji.

Destinacije
11:35h Autor:
3 NAJLEPŠE PLAŽE NA KRFU: Ukoliko ovog leta otputujete na "Ostvru Bogova", OVA MESTA morate posetiti
Krf, Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Epiteti koji su se Krfu nadenuli od strane vernih turista koji mu se vraćaju iz godine u godinu jesu: smaragdno ostrvo (po prelepoj boji mora), Jovan Dučić ga je nazivao čarobnim, a ljudi ga nazivaju ostrvom Bogova. Ostvom Bogova se naziva obzirom da važi za ostrvo čuda i izvanrednih prirodnih lepota, i u svakom času može da promeni izgled, a da se pritom ne naruši životna harmonija koja vlada ovim delom Grčke.

Ostrvo Krf obiluje prelepim plažama na kojima možete odmoriti dušu, a ukoliko se odlučite leto provedete tamo, sigurno ćete uživatu u lepim plažama. Izdvojili smo tri plaže koje važe za najlepše.

1. Glyfada

Glyfada se naziva "kraljem plaža" i "zlatnom obalom" Krfa. Ovi epiteti svedoče o posebnoj lepoti i popularnosti ovog kraja među turistima koji se odlučuju za odmor na plaži na ovom grčkom ostrvu. Glyfada je svakako simbol ostrva kada su plaže u pitanju i dobitnik je plave zastavice koja predstavlja ekskluzivno ekološko obeležje koje se godišnje dodeljuje plažama i marinama čiji uslovi ispune 32 kriterijuma o kvalitetu. Udaljena je svega 16 km od grada Krfa i predstavlja najatraktivnije letovalište i plažu koja će vam barem na tren odvratiti misli od realnosti.

U blizini plaže je i Pelekas, planinsko selo koje je poznato po izuzetnim panoramama pri zalasku sunca.

2. Agios Georgios Argiradon

Agios Georgios Argyradon široka je plaža s finim peskom i čistom mirnom vodom, okružena vrtovima s voćem i maslinama i ... modernim hotelom. Čuvena je po prelepom, mirnom okruženju, a zahvaljujući čistoći nagrađena je Plavom zastavicom.

3. Marathias

Marathias je po rečima meštana, koji ovu plažu toplo preporučuje zbog kristalno čiste voda i zlatnog peska, ali mnogih turista koji su bili ovde, jedna od najlepših plaža Krfa. Ovo je ogromna peščana plaža s Plavom zastavom. Spuštanje je glatko, vode su plitke prvih 50 metara od obale. Nalazi se 32 km od glavnog grada, možete doći taksijem ili autobusom, što je znatno jeftinije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs