Drevni mudraci znali tajnu milenijumima

Čuda i isceljenja se dešavaju: Iskreno recite telu ove dve lekovite reči!

Vreme je pokazalo da negativan govor i verovanja negativno utiču na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, važi i obrnuto
Lifestyle
18:56h Autor:
Čuda i isceljenja se dešavaju: Iskreno recite telu ove dve lekovite reči!
Foto: Shutterstock

I nauka je počela da priznaje ono što su šamani, iscelitelji i duhovni učitelji znali milenijumima. Istraživači poput Brusa Liptona, doktora nauka, su pokazala da naše misli, svesno ili nesvesno, imaju dubok uticaj na naše telo – na nivou ćelija i na sam naš DNK.

Vreme je pokazalo da negativan govor i negativna verovanja negativno utiču na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, važi i obrnuto. Kada živimo u bezuslovnoj, istinskoj ljubavi – čuda se događaju.

8 molitvi koje isceljuju sve: Treća je pogotovo jaka i važna!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uzmimo priču o ženi koja boluje od raka u fazi IV. Njeno telo je opustošeno od konvencionalnih terapija – izgubila je kosu i jako smršala, naglo je ostarila i osećala je veliki bol. Ona je u suštini umirala. Kasno jedne noći, dok je stajala ispred ogledala, gledajući svoje ispijeno telo, osetila je neverovatno, svesrdno saosećanje prema sebi.

Počela je s ljubavlju da razgovara sa svojim telom, kao što bi razgovarala s malim, uplašenim detetom, govoreći mu koliko ga voli. Takođe je izrazila žaljenje što nije ranije pokazala svom telu istinsku ljubav i poštovanje. Njen razgovor je trajao neko vreme.

Otišla je u krevet osećajući mir i zadovoljstvo koje nije osetila godinama. Danas govori kako je to bio početak njenog zapanjujućeg oporavka.

Molite se, čak i ako ne verujete u Boga: Evo zašto je dobro da to uradite!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Svaka misao je važna

Mi obično ne obraćamo mnogo pažnje mislima koje nam se vrte po glavi – što je velika greška. Evo zašto. Negativan govor koji zuji u pozadini našeg mozga – naše ćelije slušaju 24 sata 7 dana u nedelji. Kao što Ijan Braun ističe u knjizi "Korisne stvari koje treba da govorimo našim ćelijama": "Ćelije gomilaju emocije, misli i prethodna iskustva – i sve to čuvaju dok im ne kažemo da otpuste."

Ali, dobra vest je da naše ćelije apsorbuju i mile, ohrabrujuće, pozitivne misli i reči. Tibetanska poslovica kaže da se svaka misao – sve do jedne – broji. Čak i naučnici shvataju da DNK može da se reprogramira rečima i frekvencijama.

Umesto da bezglavo bombardujemo naše ćelije nekorisnim mislima i uverenjima, možemo da počnemo da se isceljujemo prvo spoznajom da nismo samo mozak koji je podržan od strane nekonzistentnog tela – nesrećna orijentacija u većini zapadnih društava danas. Mi smo zapravo vrlo inteligentan sistem u kojem svaki deo ima svoju jedinstvenu svest koja doprinosi celini.

Telo mi je slalo upozorenje, nisam ga slušala: Kako sam uspela da pobedim rak! (FOTO)

Pozitivan govor telu za ozdravljenje

Medicinska intuitivna savetnica Kerolajn Mis seća se vremena kad je dobila snažne "poruke" tuge i zbunjenosti iz jetre klijenta. Kada je Kerolajn upitala ženu o tome, klijentkinja je priznala da je gajila ljutnju prema svojoj jetri jer nije funkcionisala kako treba. Isto važi i za svaki organ i ćeliju u telu – svi slušaju (i odgovaraju) na naše misli.

Kada jednom shvatimo tu neverovatnu međuzavisnost u nama, možemo da razvijemo ljubav i odnos pun poštovanja s našim telom, organima i ćelijama. Stišavanje uma kroz meditaciju i slušanje našeg tela je dobar prvi korak. Bićete iznenađeni informacijama koje poput mehurića izlaze na površinu.

Tada ćemo našem dragom telu (bolesnom organu) moći da kažemo naglas dve jednostavne reči s iskrenom namerom: "Volim te".

Neki počinju sa specifičnim problematičnim područjem, drugi umotaju celo telo lekovitim rečima.

Žive preko 100 godina i pucaju od zdravlja: Tajna dugovečnosti italijanskog sela Ačeroli!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs