Obratite pažnju

Česta ženska navika koje treba da se rešite: Nijedna dama ovo ne radi!

Zašto ne možemo i ne znamo ponosno da kažemo hvala kada nam neko udeli kompliment?
Lifestyle
10:56h Autor:
Česta ženska navika koje treba da se rešite: Nijedna dama ovo ne radi!
Foto: Shutterstock

Poznanik vam kaže da ste odabrali fenomenalnu haljinu, a vi se zacrvenite i počnete da mu objašnjavate kako ste je kupili na super rasprodaji. Na piću ste sa prijateljicom, onda nazdravlja vašem unapređenju na poslu, a vi joj odmah uzvraćate komplimentima na račun njene uspešne karijere...

Zašto ne možemo i ne znamo ponosno da kažemo hvala kada nam neko udeli kompliment?

Zato što u našoj kulturi postoji nepisano pravilo da žene moraju da budu skromne? Da li mislte da ako u potpunosti prihvatite kompliment, da se to se može shvatiti kao znak "bahatosti", pa zato uporno izbegavate pohvale?

Komplimenti koje muškarci vole da čuju!

Krajnje je vreme da odbacite tu lošu naviku i ove obrasce ponašanja i da naučimo da svaki kompliment primimo sa osećajem ponosa! Ova tri saveta pomoći će vam u tome:

1. Obratite pažnju na svoje ponašanje kada vam neko da kompliment. Skrećete li temu na nešto drugo? Negirate kompliment? Umanjujete svoju vrednost? Morate biti svesni svog ponašanja kako biste ga promenili.

2. Shvatite da iza svakog komplimenta stoji iskrenost! Pogotovo kada žene daju komplimente jedna drugoj, zato što to obično rade u nameri da se povežu i zbliže. Kada to prihvatite, nećete više prekidati tu vrstu interakcije skretanjem pažnje na nešto drugo.

3. Sačekajte par sekundi pre nego što odgovorite na kompliment. Uzmite malu pauzu, udahnite, ućutkajte svoj unutrašnji glas kritike i dopustite sebi da se osećate dobro zbog toga što neko drugi želi da vas pohvali!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs