Feng šui

KAD OKITITE JELKU, STAVITE JE BAŠ NA OVO MESTO! Feng šui kaže: Novac će vam dolaziti kao lud!

Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora

Lifestyle
12:01h Autor:
KAD OKITITE JELKU, STAVITE JE BAŠ NA OVO MESTO! Feng šui kaže: Novac će vam dolaziti kao lud!
Foto: Giphy.com

Vreme praznika zna da bude i stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije.

Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu. Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema sertifikovanim feng šui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre" u feng šuiju, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu će da privuče bogatstvo i prosperitet u vaš dom!

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi doma ili centralni deo kuće, gde će da se stabilizuje energija tokom ove stresne sezone. U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje. Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebalo da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju. Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Či energije kroz vaš dom.

Zaradila milione, u 28. godini otišla u penziju: Ovo je njen recept za bogatstvo i sreću!

foto: Shutterstock

To znači da ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok Či energije - prednji ulaz ili blizu vrata. Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde stavljate jelku. Ako to učinite, proverite da li će nameštaj u novom rasporedu blokirati prolazak ukućana ili protok Či energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude prepuna božićnim poklonima, porodicom i prijateljima, prostor će da bude u još većem haosu. Feng šui savetuje da jelku ne stavljajte: u hodniku ili sobi gde može da blokira prolaz, u području gde će da ometa protok Či energije, previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže.

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u prazničnom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija, baš zato se tokom praznika i koristi u velikoj meri.

Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ima li šta lepše od zime u Moskvi? Praznici u ruskoj prestonici!

foto: Shutterstock

Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno da imate na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta. I još:

- Nemojte da izbegavate svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru, kako biste poboljšali zdravlje

- Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije

- Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi

- U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata, stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena

3 recepta za božićne kolačiće: Razmazite nepca i razveselite goste!

foto: Shutterstok

- Oživite svoj dom svežim bojama i prijatnim mirisima

- Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota udvostručila

- Glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka

- Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije

- Pozovite paran broj gostiju

- Ne puštajte drage goste da sede u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi

- Dopustite deci da uživaju, što manje vičite

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs