Nagrada za dobro delo

Samo se ona osmehivala namrgođenom dedi: Nakon 9 godina, čudo se i dalje prepričava! (FOTO)

Odjednom, Valter je nestao. Melindu je rastužilo kada je saznala da je umro, ali to nije bio najveći šok u životu ove konobarice
Lifestyle
15:22h Autor:
Samo se ona osmehivala namrgođenom dedi: Nakon 9 godina, čudo se i dalje prepričava! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / Victorcristianonet

Stari čovek i ratni veteran po imenu Valter Svords (89) bio je grub, znao je da uvredi ljude i stalno je nešto prigovarao, zbog čega su ga ljudi i osoblje u restoranu Lubis (Luby's) u Teksasu, u koji je svakog dana dolazio tokom 7 godina, zaobilazilo u širokom luku.

Konobarica Melina Salazar bila je jedina koja bi ga uvek poslužila sa prijatnim osmehom i obraćanjem punim poštovanja. Bio je zahtevan gost, ali je Melina, kao i za sve druge goste, bila beskrajno strpljiva, iako je i prema njoj često bio jako neprijatan.

"Već nakon nekoliko njegovih dolazaka, primetila sam da je to gunđanje i zanovetanje samo maska iza koje se krio usamljen čovek", priseća se skromna konobarica dobrog srca.

Nakon punih 7 godina, svi su primetili da stari mrgud više ne dolazi u "Lubis". Nekoliko dana kasnije, Melina je videla čitulju u novinama.

O njihovim dobrim delima brujao je svet tokom 2016: Zbog njih ćete plakati od zahvalnosti! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen / victorcristianonet
Foto: Youtube printscreen / victorcristianonet

"Bio je naporan, ali sam osetila neku tugu kad sam saznala da je umro", priznaje Melina. Ali, pravi šok za ovu jednostavnu konobaricu bio je kada ju je nakon nekoliko meseci posetio Valterov advokat.

Ono što je imao da joj saopšti, ni u snu nije mogla da sanja - ozloglašeni dekica joj je ostavio 50.000 dolara i svoj automobil!

Iako se to desilo nekoliko dana pred Božić 2007. godine, Melinda i 9 godina kasnije rado prepričava ovaj događaj, koji joj uvek natera suze na oči.

"Često ga se setim, naročito pred praznike. Uvek imajte osmeh na licu, budite ljubazni čak i prema ljudima koji se vama ne osmehuju. Nikad ne znate koliko možete da utičete na nečiji život i koliko je jedan vaš osmeh nekome važan. Možda je on jedina lepa stvar koju su ikada doživeli", poručila je Melina.

Između biti u pravu i biti ljubazan, uvek budite ljubazni: Lekcija psihologa koju morate da čujete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs