Slušajte svoju savest

5 predosećaja koje ne treba ignorisati: Nikog nikad nisu prevarili, mogu da vam spasu život!

Nelagodna osećanja ne pojavljuju se bez razloga - to vaš unutrašnji glas pokušava da vas upozori na nešto loše
Lifestyle
20:50h Autor:
5 predosećaja koje ne treba ignorisati: Nikog nikad nisu prevarili, mogu da vam spasu život!
Foto: Shutterstock

Ako predosetite da nešto nije u redu, da nešto baš morate da uradite i slično, ne ignorišite to - lako je moguće da to vaš unutrašnji glas pokušava nešto da vam poruči ili vas spasi od nečega!

Na primer, jedna devojka mesecima nije videla oca jer su se nešto posvađali. Ali, jednog dana je osetila neobjašnjivo jaku potrebu da ga vidi. Poslušala je unutrašnji glas i otišla do njega. Ispostavilo se da je to bio poslednji put da ga je videla i razgovarala s njim. Sledećeg dana je umro.

Ovih pet predosećaja nikad ne ignorišite:

1. Da sa vama nešto nije u reduAko vam se probudi osećaj da nešto u telu nije kako treba, poslušajte ga. Obratite pažnju i posetite lekara ako treba. Isto je i sa vašom psihom. Ako osećate da vam nečija blizina škodi, u njenom društvu počinjete da se osećate jako loše, sklonite se od te osobe. Ako vas neko mesto previše iscrpljuje, izbegavajte ga. Nelagodna osećanja ne pojavljuju se bez razloga. To vas unutrašnji glas upozorava na loše stvari!

2. Osećaj da vam preti opasnostMože se pojaviti iznenada, tokom dnevnih rutina, na primer, sretnete nekog nepoznatog u prodavnici, šetate parkom... Ako se pojavi takav osećaj, pokušajte da promenite situaciju u kojoj se nalazite - izađite iz parka, udaljite se od sumnjivog neznanca... Iako je ta cela situacija vrlo uznemirujuća, možda vam predosećaj koji se naglo pojavio spasi život.

Psiha strada prva, telo propada: Kako da istrenirate mozak da prestane da brine!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Neko vas neobjašnjivo privlačiMože da se radi o čoveku koji će puno značiti za vašu karijeru, za vaš ljubavni život, za vaše zdravlje... Na primer, kada sretnete nekoga i naglo osetite poriv da mu pomognete, pitajte ga treba li mu pomoć. Tu se može raditi o čoveku kojeg poznajete ili neznancu. Ako naglo dobijete poriv da nekoga posetite, svakako to učinite. Uglavnom, ako osetite jaku želju da nekome pristupite i porazgovarate s njim, uradite to i obratite pažnju kuda taj razgovor vodi.

4. Uzbuđenje zbog prilike za neštoAko vam se pruži prilika za nešto, pa makar to bilo nešto naizgled beznačajno, i pritom osetite neobjašnjivo jako uzbuđenje ili inspiraciju, ne ignorišite taj osećaj. Moguće je da se radi o nečemu zapravo važnom za vas. Ne obazirite se tada na to šta drugi misle, jer radi se o vama i vašem životu. Ako vas nešto vuče u nekom smeru - krenite tim putem.

5. Osećaj da je nešto ispravnoAko imate snažan i konstantan osećaj da je nešto dobro za vas, svakako to uradite. Možda će vam se u početku činiti kako to nema smisla ili će vam biti jako čudno, ali ne odustajte. Tu se može raditi o nečemu vezanom za ljubavni život, za karijeru, zdravlje i druga važna životna polja.

Znakovi da osoba krije tešku depresiju: Suptilno vas preklinje za pomoć!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs