Ana Vintur, beskompromisna rospija: Tajna uspeha urednice Voga!

Posmatrala sam oca sve vreme dok je bio na mestu urednika i tako sam naučila šta znači biti na ovoj poziciji. Naučila sam koliko je važno znati da budeš vođa i da budeš odlučan, ali i da inspirišeš druge ljude da daju najbolje od sebe, otkriva jedna od najuspešnijih žena na svetu
Lifestyle
14:50h Autor:
Ana Vintur, beskompromisna rospija: Tajna uspeha urednice Voga!
Foto: Reuters/Suzanne Plunkett

Ana Vintur, glavna urednica časopisa Vogue i umetnička direktorka medija Conde Nast, poznata je po mnogim kvalitetima: oštroumnosti, nezamenjivom rukovodstvu, političkoj moći... Ali, zahvaljujući filmu "Đavo nosi Pradu", ili možda zbog toga što je žena – Vintur je ipak poznatija kao beskompromisna rospija.

Šteta, jer bez obzira da li smo pripravnici, menadžeri u usponu, da li težimo da budemo na najvažnijim pozicijama ili sve posmatramo sa strane, možemo mnogo da naučimo od jedne od najuspešnijih žena na svetu. Verovatno nikog ne iznenađuje, Ana Vintur za svoj uspeh može da zahvali beskompromisnim odlukama koje donosi. To što je neustrašiva i odlučna, čini je uspešnom.

Otvaramo vrata Voga: Upoznajte tri mlade i sjajne asistentkinje Ane Vintur! (FOTO)

U jednom intervjuu, Vintur je rekla da je mnogo toga naučila gledajući svog oca, Čarlsa Vintura, urednika časopisa London Evening Standard.

"Odrasla sam u porodici novinara, a majka je bila veoma posvećena ljudskim pravima, tako da je kombinacija ovih uticaja bila veoma važna za mene. Posmatrala sam oca sve vreme dok je bio na mestu urednika i tako sam naučila šta znači biti na ovoj poziciji. Naučila sam koliko je važno znati da budeš vođa i da budeš odlučan, ali i da inspirišeš druge ljude da daju najbolje od sebe. I to je nešto na šta sam ponosna..."

12 zapovesti žena sa stilom: Šta znači biti dama!

Na pitanje da li za nečim žali od kada je u Vogue-u, Wintour odgovara:

"Ne žalim ni za čim. Svi pravimo greške, ali treba pokušati i naučiti iz promašaja. Najvažnija stvar je uvek ići napred i inspirisati druge ljude da budu bolji. Mislim da ljudi to znaju da cene i da rade bolje pod takvim okolnostima. Baš sam juče na ručku diskutovala šta čini nekog političkog kandidata velikim. I osećaj mi kaže da je to energija, vitalnost i smisao da će voditi ljude u pravcu u kojem nikada do sada nisu bili, i ne znaju šta će postići..."

Na kraju Ana Vintur daje profesionalni savet koji je njoj vodilja kroz karijeru:

"Veruj svojim instinktima, osnažuj i inspiriši svoje kolege da rade to isto, uči iz svojih grešaka i uvek idi napred."

Tajna uspeha Arnolda Švarcenegera: 6 pravila za napredak u životu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs