Strašno životno iskustvo

Žena za uzor: Pronašla isceljenje tokom 30 operacija! (FOTO, VIDEO)

Samanta (39) je preživela smrtonosni meningitis, a danas pomoću svojih slika leptira pruža utehu roditeljima kojima su preminula deca
Lifestyle
13:30h
Žena za uzor: Pronašla isceljenje tokom 30 operacija! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Samantha Bennett

Amerikanka Samanta Benet (39) iz Ohaja preživela je smrtonosni meningitis zbog kojeg je bila na čak 30 operacija.

Kada je imala samo devet meseci, Samanta je dobila bakterijski meningitis, smrtonosnu upalu moždane opne i kičmene moždine. Preživela je, ali je njeno telo bilo prekriveno ožiljcima, lice joj je bilo oštećeno, a pola desnog stopala i nekoliko prstiju morali su da joj amputiraju.

"U bolnici su bili veoma zauzeti. Čekali smo u hodniku dva sata. U jednom trenutku Samanta je zakolutala očima, a ja sam rekla sestri: 'Umreće ovde u hodniku' ", seća se Samantina majka.

Rak deluje samo kroz strah: Životna priča žene koja je pobedila bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

"Odjednom joj se na ruci pojavila mala modrica. Odneli su je na intenzivnu negu. Prvi doktor koji ju je pogledao odmah je prepoznao meningitis i rekao je:' Vaša beba je veoma bolesna.' Zatim je usledio pravi rolerkoster. Jednog dana bi Samanta bila dobro, a sledećeg bi infekcija podivljala", kaže Samantina majka.

"Kada god bih pomislila da nije fer što se to meni dešava, mama bi mi podsetila da sam srećna što sam živa", dodaje Samanta.

Ali, nju bolest nije sprečila da ostvari svoje snove. Postala je uspešna slikarka i strastvena aktivistkinja, udala se i rodila dvojicu sinova. Tokom svog života, Samanta je bila na tridesetak operacija kojima su joj rekonstruisani lice i noge.

"Dugo nisam mogla da hodam. Imala sam osećaj kao da na nogama imam betonske blokove. Bilo je jako bolno", kaže Samanta, a u junu je čeka još jedna operacija kako bi uklonila veliki ožiljak s noge, prenosi Women's Health.

Ispovest Monike Seleš o najvećoj traumi u životu: Prolivena krv nikad se ne suši!

Foto: Printscreen Youtube / Samantha Bennett
Foto: Printscreen Youtube / Samantha Bennett

Pronašla utehu u slikanju leptira

Samantu je odmalena interesovalo slikanje, pa je to i studirala, a njene slike postale su popularne nakon što je zbog tragične smrti svog novorođenčeta počela da slika leptire. Medicinska sestra joj je objasnila da leptirići na vratima bolničkih soba znače da su te pacijentkinje izgubile decu. Kada se vratila kući, Samanta je počela da slika portrete žena koje su imale pobačaj ili su im preminula deca.

"Naučila sam da se isceljujem kroz umetnost. Uvek plačem kada slikam takve portrete. Ne poznajem te porodice, ali to su sve dirljive priče", kaže Samanta koja napravi oko 100 slika godišnje, a portreti pasa su najtraženiji.

Tragična životna priča Kijanu Rivsa: Nikada nije preboleo smrt ćerke i verenice

Zbog svog truda oko podizanja svesti o ovoj bolesti, National Meningitis Association (NMA), američko društvo za borbu protiv meningitisa, uručilo joj je nagradu. Predsednik NMA Lin Bozof pre pet godina je čuo za Samantu i njene leptire i ona je od tada aktivni član tog društva, boreći se se za dostupnost vakcina protiv te strašne bolesti i ulivajući nadu svojom borbenošću.

Lečila rak sokom od šargarepe: Iskustvo spisateljice koja je odbila zračenje i hemoterapiju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs