Dugo čuvana tajna

Sirova jaja i pržena slanina: 5 načina kako da živite duže od jednog veka!

Puno odmora, redovno vežbanje ali i izbegavanje ljubavnih muka samo su neki od saveta za dug život od strane najstarijih žena današnjice
Lifestyle
14:40h
Sirova jaja i pržena slanina: 5 načina kako da živite duže od jednog veka!
Foto: Thinkstock

Život bez stresa dobar je preduslov za dug život. No na dugovečnost mogu uticati i neki neočekivani faktori poput pržene slanine i sirovih jaja.

Eliksir dugovečnosti od šargarepe: Recept da doživite stotu!

Pet najstarijih žena na svetu otkrilo je svoje recepte za dug i zdrav život:

1. Misao Okava (116)

Najstarija žena na svetu (koja će u martu napuniti 117 godina) većinu života jela je suši. Ona kaže da ima dug život zbog redovnog opuštanja i 8 sati sna svake noći.

Foto: AP
Foto: AP

2. Gertrude Viver (116)

Najstarija Amerikanka živi u Arkansasu, a na 116 rođendanskih torti zahvaljuje svojoj društvenoj naravi. "Ljubaznost je moja tajna. Ponašajte se na pravi način i budite ljubazni prema drugim ljudima i oni će biti ljubazni prema vama", otkrila je Gertrude.

Puni 116 godina: Pogledajte šta jede najstarija žena na svetu!

3. Ema Morano (115)

Ova Italijanka svoju dugovečnost duguje sirovim jajima i manjku muškaraca. Najstarija Evropljanka jede tri sirova jaja dnevno od svoje 18. godine kako bi rešila problem anemije. Od 1938. godine nije udata, pa iako je imala brojne udvarače, tvrdi da nikad više nije poželela da se uda.

Mnoge bolesti kriju se iza umora: Jednostavan test otkriva koliko je vaše stanje ozbiljno!

4. Suzana Mušat Džouns (115)

Tajna dugovečnosti za ovu se Njujorčanku krije se u prženoj slanini. Jedući holesterol i masnoćama bogatu namirnicu ova Amerikanka započinje svaki dan. Uz to, Suzana tvrdi da je pomoglo i to što nikad nije imala decu (iako je platu predano štedila kako bi svojim nećacima osigurala odlazak na fakultet).

5. Džesi Galan (109)

Najstarija žena u Škotskoj takođe savetuje život bez ljubavnih briga. "Moja tajna dugog života je klonjenje od muškaraca. Oni predstavljaju više problema nego što su vredni", priznala je u intervjuu za jedne britanske novine. Džesi se nikad nije udavala, ali je redovno vežbala, a svako jutro započinje kašikom tople kaše.

Da li je vreme za posetu lekaru: Rešite test i otkrijte koliko je stanje ozbiljno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs