GOVORILI SU MU DA JE SREĆAN ŠTO JE ROĐEN SA ZLATNOM KAŠIKOM U USTIMA: Otac zavodio njegove momke, a majka obožavala žene

Čarls Daf je bio severnoirski pisac čiji je lični život bio uzbudljiviji od njegovih knjiga. Njegovi memoari čitali su se s nestrpljenjem

Lifestyle
14:41h
GOVORILI SU MU DA JE SREĆAN ŠTO JE ROĐEN SA ZLATNOM KAŠIKOM U USTIMA: Otac zavodio njegove momke, a majka obožavala žene
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Neobični porodični memoari Čarlsa Dafa čitaju se s velikim interesovanjem jer je njegov život bio sastavljen od neverovatnih obrta.

Od kako je znao za sebe, pričali su mu da treba da bude srećan jer je rođen "s zlatnom kašikom u ustim". Njegov otac je bio ser Majkl Daf, kumče kraljice Marije, dok je njegova majka, lejdi Kerolin Pedžet bila najstarija ćerka markiza od Anglsija.

Odrastao je u porodičnoj seoskoj kući iz 18. veka, u Severnom Velsu - okružen poslugom, članovima kraljevske porodice i aristokratijom.

Uprkos aristokratskim krugovima u kojima je živeo, Čarlsov privatni život bio je "nekonvencionalan, divlji, seksualizovan i površan."

Njegova majka je bila biseksualka i imala je samo 21 godinu kada je započela vezu sa Odri Karten koja je od nje bila starija 13 godina. Lejdi Kerolajn nastavila je da ima ljubavne veze i sa muškarcima, uključujući i svog ujaka Dafa Kupera i umetnika Reksa Vislera.

Ali, nakon što je zatrudnela sa 36 godina, hitno joj je bio potreban muž.

Usledio je dogovoreni brak sa Majklom Dafom. Oni su bili veoma čudan par: Kerolajn je bila visoka, vitka i lepa, dok je Majkl mucao i bio je gej. Međuti, svidela mu se ideja da oženi markizovu ćerku, a nadao se i da će mu roditi decu.

Dok je ulazio u brak sa Lejdi Kerolajn, Majkl je u Londonu imao dečka i često je voleo da okolo šeta obučen kao kraljica Meri.

S obzirom da mu je majka bila biseksualka, a otac očigledni gej čovek, čiji je u stvari Čarls često je bila polemika u društvenim krugovima.

Nagađali su ko mu je otac, a neki su sumnjali da je tajno dete princeze Margaret.

Zapanjujući obrt ove situacije leži u saznanju da Lejdi Kerolajn uopšte nije ni rodila Čarlsa, već ga je usvojila nakon što joj je umrlo dete 10 dana nakon porođaja.

"Ja sam bio samo zamena za bebu koja je umrla," sa žaljenjem je pričao on.

Kada se saznalo da on nije biološko dete Lejdi Kerolajn, viša klasa bila je surova prema njemu.

Čarls se odao alkoholu i na kraju je završio na odvikavanju.

Imao je samo 16 godina kada je napustio prestižnu školu i seli se u "svetsku prestonicu gej i narko centra", da bi živeo pod budnim okom tetke Veronike Tenant i kuma Dejvida Herberta.

Zavodi ga dramaturg Džo Orton u svlačionici na plaži, puši džoint sa Vilijamom Barouzom, autorom Golog ručka, a godinama kasnije zavodi Nikolasa Edena, sina Ser Entonija i, stoga, njegovog navodnog brata.

Imao sam mnogo seksa sedamdesetih, ponešto trezveno, najviše pijano, ali bez pravih ljubavnih afera“, kaže on.

Kao da njegov odnos sa ocom nije bio dovoljno loš, ser Majkl pokušava da zavede jednog od Čarlsovih momaka.

Čarls se upisuje kao student drame, da bi kasnije postao uspešan predavač pozorišnih studija.

Kada mu roditelji umiru ostaje uskraćen za bogatstvo iz jednog razloga: u to vreme usvojena deca nisu imala pravo na imetak.

Pokušava da nađe biološke roditelje, da bi saznao da mu je majka bila Irena, socijalna radnica koja je umrla u dobi od 42 godine. Nikad nije saznao ko mu je bio otac, i do smrti je ostao "kao tikva bez korena".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs