"VELIKE KOLIČINE NOVCA SU VEOMA OTROVNE": Ovo je NAJPROKLETIJA porodica na svetu, koja je imala sve, a nije imala ništa

Porodica sa najviše skandala nastavlja da šokira, a mnogi veruju da je kletva zaslužna za sve to. Ovo je priča o porodici Geti

Lifestyle
10:06h Autor:
"VELIKE KOLIČINE NOVCA SU VEOMA OTROVNE": Ovo je NAJPROKLETIJA porodica na svetu, koja je imala sve, a nije imala ništa
Foto: Printskrin@TheRichest/YouTube

Ajvi Lav Geti i Tobijas Aleksander Engel razvode se četiri godine nakon što su se venčali. Prema sudskom spisu države Njujork u koji je "Pejdž Siks" imao uvid, Geti, praunuka naftnog tajkuna Džina Pola Getija, podnela je zahtev za razvod od svog supruga fotografa i glumca u februaru 2023. Čini se da je Geti odustala od postupka pre nego što je ponovo podnešen u januaru 2024.

Par se venčao na privatnoj ceremoniji 2020. pre nego što je proslavio ekstravagantnim venčanjem sa zvezdama 2021. godine.

Njena porodica važi za jednu od najkontroverznijih u istoriji, zbog skandala koji ih prate i sežu od korena same familije.

Jedna od najbogatijih porodica koja je ikada hodala planetom, vredna više milijardi dolara, ima istoriju punu konzumiranja opojnih sredstava, kidnapovanja, afera i odsečenih ušiju. Iznenadna smrti članova porodice nisu strane, pa je tako Endru Geti u martu 2015.godine, samo jedan od mnogih skandala koji proganjaju klan Geti.

Džin Pol Geti -
Džin Pol Geti - foto: Profimedia

O bezbrojnim tajkunskim poslovima da i ne govorimo. Geti, koji je svoje bogatstvo od više milijardi dolara zaradio u nafti, u jednom trenutku je bio najbogatiji građanin sveta, ujedno i najekscentričniji, koji se ženio pet puta.

Prva lična tragedija koja je zadesila milijarderovu porodicu bila je prerana smrt njegovog najmlađeg sina Timotija Vera Getija, koji je preminuo od tumora na mozgu sa 12 godina i to 1958. godine.

Džin Pol Geti, naftni tajkun i osoba zaslužna za uzdizanje ove kontroverzne familije, kada je jednog od njegovih unuka, Džina Pola Getija Trećeg, kidnapovala italijanska mafija, Džin Pol javno je odbio da plati otkup do veoma jezivog trenutka: kada su otmičari tinejdžeru odsekli uvo i poslali ga poštom policiji.

Džin Pol Geti Treći -
Džin Pol Geti Treći -foto: CROLLALANZA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najstariji sin Džeja Pola, pronađen je mrtav nakon što je konzumirao smrtonosnu mešavinu droge i alkohola 1973. godine.

Još jedan od Džej Polovih sinova tragično je preminuo. Borio se sa depresijom i zavisnošću do smrti 2003. godine. Takođe je njegova supruga, model Talita Pol, umrla od predoziranja drogom (heroinom) 1971. godine. dve godine pre smrti najstarijeg sina.

U martu 2015, četrdesetsedmogodišnji unuk naftnog tajkuna, otkriven je kako krvari u hodniku kupatila svoje vile u Holivudu. Endru Getijeva bivša devojka, Lanesa Dedžong(protiv koje je Geti podneo zabranu prilaska samo dve nedelje pre) pronalazi njegovo telo, iako policija ne veruje da je smrt nastala njenom rukom. Endru, koji je rekreativno sakupljao lutke, lobanje i skelete praistorijskih ptica, ceo život se borio sa zavisnošću od droga i visokim krvnim pritiskom.

Pol Geti, Džon Pol Geti
foto: Profimedia

Endruov otac(sin Džeja Pola Getija) je istaknuti filantrop ... i bivši filantrop. Godine 1999. otkriveno je da je Gordon tajno imao troje vanbračne dece. (Za čudo, njegova supruga En ostaje sa njim tokom samog javnog iskušenja.)

Praunuk Džeja Pola, Baltazar, imao je aferu sa Sijenom Miler 2008. godine, dok je bio u braku sa njegovom Rozetom. Njih dvoje su se rastali, ali su se od tada pomirili.

"Velike količine novca su veoma otrovne", rekla je za magazin "Pipl" 1992. Getijeva unuka Ejlin, oporavljena zavisnica koja je postala filantrop, govoreći o "prokletstvu" koje proganja članove porodice Geti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs