NAJMOĆNIJA ŽENA U SVETU BIZNISA IMA PRIVATNI ŽIVOT NA KOJEM JOJ SVI ZAVIDE: Evo kako postiže sve

Meri Bera je najmoćnija žena kojoj baš sve polazi za rukom, a evo i kako

Lifestyle
19:06h Autor:
NAJMOĆNIJA ŽENA U SVETU BIZNISA IMA PRIVATNI ŽIVOT NA KOJEM JOJ SVI ZAVIDE: Evo kako postiže sve
Foto: Juergen Schwarz / Alamy / Alamy / Profimedia

Meri Bara se smatra najmoćnijom ženom u biznisu u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona ima 62 godine, stabilan brak sa Entonijem Barom i dvoje uspešne dece: Nikolasa i Rejčel Baru.

Ako mislite da na svetu ne postoji neko ko ima sve - varate se, jer tu je Meri Bara, žena koja može i hoće da ima sve i tog pravila se drži godinama.

Ona je glavni izvršni direktor General Motorsa od januara 2014. godine. Štaviše, ona je prva žena koja je ikada vodila jednog od 3 najveća proizvođača automobila u Sjedinjenim Američkim Državama. Zanimljivo je i to što je upravo Meri najplaćeniji direktor u svetu.

“Nikada nisam htela da se dokažem i zaposlim jer sam žensko. Želim da dobijem sve jer sam to zaslužila i jer to zaslužujem.. Bez obzira da li je moja kosa plava ili ljubičasta, ljude treba proceniti po tome koliko dobro rade posao i daju rezultate i da li to rade na pravi način. Većina ljudi obožava da me osuđuje,” rekla je jednom Meri Bara.

Meri Bara je morala vredno da radi da bi bila tu gde jeste. Oduvek je volela automobile, a nekoliko igračaka automobila stoji na njenom radnom stolu. Uprkos svom velikom uspehu, nikad ne voli da bude u centru pažnje. Uživa u normalnom, opuštenom načinu života, a mogu često da je vide kako ide sama u prodavnicu u nabavku, dok kod kuće kuva i ponaša se kao i svaka druga žena.

“Ako svaki posao radite kao da ste spremni da ga radite do kraja života, tada ćete biti primećeni.” A poruku Meri Bare svim ženama morate da čujete:

“Ne sasecajte svoju karijeru prerano. Ponekad žene kažu, znam da želim da imam porodicu ili da sviram u lokalnoj simfoniji, i počinju da se povlače od karijere. Ne morate da se izvlačite pre nego što ste i počeli."

Skeniranjem (slikanjem) kamerom telefona ovog QR koda stižete do četvrte epizode podkasta Biti žena koja će biti dostupna od 19 h.
Skeniranjem (slikanjem) kamerom telefona ovog QR koda stižete do četvrte epizode podkasta Biti žena koja će biti dostupna od 19 h.foto: Promo

A kako je izgledao preduzetnički put vlasnice marketinške agencije “Aligator” Ukrajinke Svitlane Devčić, koja je pre godinu dana u Beograd stigla iz Nemačke, pogledajte u novoj epizodi emisije “Biti žena” koja se emituje u saradnji WMG sa nemačkom fondacijom Konrad Adenauer i holandskom fondacijom Eduardo Frei.

Promo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs