RAZMENJUJU ŽENE I IMAJU ODNOSE PO 5 PUTA DNEVNO, NE ZNA SE KO SA KIM SPAVA: Ono što ONE nose u ustima je pravi ŠOK

Najzanimljivija plemena na svetu imaju neverovatne običaje koji šokiraju javnost.

Lifestyle
RAZMENJUJU ŽENE I IMAJU ODNOSE PO 5 PUTA DNEVNO, NE ZNA SE KO SA KIM SPAVA: Ono što ONE nose u ustima je pravi ŠOK
Foto: Printscreen Youtube / Andrej Maricic Pustolovine

Stara plemena oduvek su izzivala interesovanje javnosti, zbog običaja koji su duboko ukorenjeni u njihovoj tradiciji. Njihovi običaji su uglavnom bizarni i smatraju se primitivnim i zaostalim.

Ono što je posebno interesantno jesu međuljudski odnosi koji su uređeni na neverovatan način.

Donosimo vam 3 najzanimljivija plemena, koja su izazvala najveću pažnju.

Bušmani

Bušmani, Pleme Bušmani
foto: Printscreen Youtube / Andrej Maricic Pustolovine

Pleme Bušmani su na pragu izumiranja, a nekada su bili najbrojniji. Žive na jugu Afrike i ima ih svega oko 100.000 hiljada.

Ljubavni odnosi u ovom plemenu posebno su zanimljivi, a dozvoljeno im je sve ono što bi kod nas naišlo na osudu. Naime, Bušmanima je seks vrlo bitna stavka svakodnevnog života.

- Malo je više bitna, nego kod većine ljudi, vode ljubav po nekoliko puta tokom danas i tako cele godine. Nemaju gde, nego u svojim kolibama, gde svi spavaju na podu. Tako se oslobađaju stresam zbog toga su stalno nasmejani i opušteni.

Vrlo je zanimljiva i priča o vezama u plemenu.

Bušmani, Pleme Bušmani
foto: Printscreen Youtube / Andrej Maricic Pustolovine

- Svaki muškarac može da ima jednu ženu i ona je samo njegova. Nakon nekog perioda života i dece, parovi se jednostavno zamene. Jedni drugima daju žene i sve ispočetka, bez ikakve ljubomore. Deca ostaju sa majkom koja ide kod novog muškarca. A njemu će u narednim godinama rađati opet decu. Sva ta deca imaju zajedničke majke i cela zajednica brine o njihovom vaspitanju, kao jedna velika porodica. A zamena partnerki može da bude i sa nekom drugom grupom, što je dobro, jer se izbegavaju genetski problemi prilikom sklapanja braka sa rođacima unutar iste zajednice - objašnjava Andrej.

Sa druge strane, mlade devojke ili momci mogu da odu u drugu grupu i da upoznaju budućeg partnera, živeći sa njim mesec dana. Nakon tog perioda, ako se svide jedno drugome, vraćaju se u matično pleme, gde nastavljaju život zajedno.

Himba

Pleme Himba
foto: Shutterstock

Naime, ovaj narod važi za najlepše afričko pleme. Tradicionalno i muškarci i žene idu u toplesu, nose suknje izrađene od životinjske kože u raznim bojama, a odrasle žene nose jednostavne kožne ogrtače i kožne čarape kako bi zaštitili svoje noge od otrovnih životinjskih ugriza.

1 / 7 Foto: Profimedia

Iako je stalno ugrožen razvojem, uključujući predložene hidroelektrane, mnogi članovi Himbe vode tradicionalni način života koji je ostao nepromenjen generacijama, preživljavajući ratove i suše.

Mursi

Pleme Mursi
foto: Profimedia

U dolini reke Omo u Etiopiji naseljava nekoliko plemena. Jedno od njih je pleme Mursi koje živi u blizini granice sa Sudanom. Ono što je karakteristično za ovo pleme jeste tanjir u ustima gotovo svake žene.

Običaj potiče iz vremena kada su Afrikom harali lovci na robove. Kako bi im bile neatraktivne, pretpostavlja se da su se žene namerno unakažavale da bi izbegle ropstvo.

Pored te, postoje još dve teorije. Jedna kaže da Mursi veruju da zli duhovi ulaze na usta, pa se pomoću tanjira od njih brane. Druga teorija kaže da od veličine tanjira zavisi i miraz. Što je tanjir veći, to je veći i miraz.

1 / 9 Foto: Profimedia

Devojkama između 15. i 16. godine majke raseku usnu i izbiju dva prednja zuba na donjoj vilici, kako bi mogle staviti mali tanjir (najčešće glineni ili drveni).

Počinje se sa manjim tanjirima a veličina se menja nakon određenog vremena ako su voljne da trpe bol koji je prisutan tokom širenja usne. Ženama je dosta naporno da nose taj tanjir u usni pa ga stavljaju samo kad su plemenska slavlja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs