PRONAŠLI SU JE U ČOPORU S MAJMUNIMA KAKO HODA ČETVORONOŠKE: Mislili su da je odrasla s njima, a istina je daleko bolnija

Neke porodice u Indiji manje cene devojčice nego dečake, izgleda je to bio slučaj i sa ovom devojčicom

Lifestyle
18:05h Autor:
PRONAŠLI SU JE U ČOPORU S MAJMUNIMA KAKO HODA ČETVORONOŠKE: Mislili su da je odrasla s njima, a istina je daleko bolnija
Foto: preentscreen/Youtube

Kada je 2017. godine izašla vest da je pronađena devojčica koja hoda četvoronošle, većina stranih medija izvestila je da je devojčica iz Indije odrasla s majmunima. Odmah su je nazvali "devojčicom Mogli" po junaku Knjige o džungli, ali priča ove devojčice daleko je mračnija i uznemirujuća od tog književnog klasika.

Devojčica je bila gola, puzala je na sve četiri, a na ljude je reagovala sikćući poput majmuna. Policija je morala savladati otpor majmuna kako bi je izvukla iz šume, pa se u početku verovalo da su je životinje branile kao pripadnicu svog čopora.

Nažalost, nakon što je pregledana u lokalnoj bolnici, lekari su utvrdili da devojčica pati od mentalnih i fizičkih poteškoća te da je verovatno tek malo pre nego što su je našli ostavljena u šumi.

"Čini mi se da su članovi porodice bili svesni da ona ne može da govori, pa su je ostavili pored ceste u šumi. Ako je uopšte živela s majmunima, to je trajalo samo nekoliko dana, a ne duži period. Na prvi pogled jasno je da je devojčica imala oko osam ili devet godina, ali njeni izrazi lica otkrivaju ozbiljne poteškoće, ne samo mentalne, već i fizičke", izjavio je lokalni dužnosnik za Gardian.

Nije poznato kada i na koji način je 8-godišnja devojčica završila s majmunima u šumi zaštićenog rezervata Katarniagat u pokrajini Utar Pradeš, a prvi ju je primetio zamenik policijskog komesara Sureš Jadev kada se u društvu čopora majmuna približila naseljima u potrazi za hranom. Devojčica je u potpunosti oponašala majmune i baš kao i oni burno reagovala na prvi kontakt s ljudima.

devojčica majmun
foto: preentscreen/Youtube

Policija je nakon duge potere uspela da uhvati devojčicu i prebaci je u bolnicu u kojoj je podvrgnuta lekarskim pregledima i procesu socijalizacije. Zvaničnici bolnice su za lokalne medije kazali da devojčica agresivno raguje na ljude, jede bez korištenja ruku, hoda četveronoške i ne govori.

devojčica majmun
foto: preentscreen/Youtube

"Istina je da se njena porodica nije želela brinuti za nju. Nekim porodicama devojčice nisu toliko važne kao dečaci. Mnogi od njih bi se radije oslobodili devojčice na tako monstruozan način, kao što su to uradili sa ovom devojčicom, nego trošili novac na nju. Vaspitanje je velika odgovornost s obzirom na društvo u kojem živimo, a kada imate devojčicu, odgovornost je duplo veća", izjavila je aktivistkinja iz Ženske mreže u Indiji, Ranjana Kumari.

Nakon nekoliko dana hospitaliacije, devojčica je naučila da hoda ispravljena na dve noge, ali proces socijalizacije će potrajati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs