DEČAK JE MUČKI UBIJEN, OŠIŠAN DO GLAVE I STRPAN U KUTIJU: Tragovi na njegovom telu LEDE KRV, a veruje se da je MAĐAR

Misterija ubistva "dečaka iz kutije" i dalje intrigira svet, a slučaj je ostao nerešen.

Lifestyle
DEČAK JE MUČKI UBIJEN, OŠIŠAN DO GLAVE I STRPAN U KUTIJU: Tragovi na njegovom telu LEDE KRV, a veruje se da je MAĐAR
Foto: Handout / AFP / Profimedia

Na groblju Ajvi Hil u Sidarbruku, u Filadelfiji, nalazi se nadgrobni spomenik na kojem piše "Nepoznato dete Amerike". To je trajni podsetnik na dete koje leži ispod njega, dečaka koji je pronađen nasmrt pretučen u kutiji pre nekih 65 godina. Od tada ga zovu "Dečak u kutiji".

Jedno od najpoznatijih nerešenih ubistava u Filadelfiji, identitet "Dečaka u kutiji" godinama je zbunjivao istražitelje. Od njegovog otkrića 1957, detektivi su bezuspešno tragali.

Međutim, zahvaljujući analizama genestskog materijala, dečak u kutiji, konačno je dobio ime, a 2022. godine identifikovan je kao četvorogodišnji Džozef Avgust Zareli.

Otkriće dečaka u kutiji

23. februara 1957. student na koledžu La Sal je prvi put primetio dečaka u kutiji. Šetajući okolinom, student je u primetio čudnu kutiju, bačenu u korov. Iako je video dečakovu glavu, student je mislio da je lutka i otišao je svojim putem. Kada je čuo za nestalu devojku iz Nju Džersija, vratio se na lice mesta 25. februara, pronašao telo i pozvao policiju.

Policija je na licu mesta zatekla telo dečaka, starosti između četiri i šest godina, u kutiji u kojoj je nekada bila kolica. Bio je go i umotan u ćebe, a istražitelji su utvrdili da je bio neuhranjen i pretučen na smrt.

Tokom narednih šest decenija, detektivi su tragali za hiljadama tragova kako bi identifikovali Dečaka u kutiji. I počeli su od samog dečaka. Istraga njegovog tela otkrila je da je njegova kosa nedavno i grubo ošišana - grudve kose još uvek su bile na njegovom telu - što je navelo neke da veruju da je njegov ubica pokušao da prikrije njegov identitet.

Istražitelji su takođe pronašli ožiljke na njegovom zglobu, stopalu i preponama za koje se činilo da su hirurški, a stopala i desna ruka su mu bile plave, što sugeriše da je bio u vodi.

Ali uprkos ovim tragovima, rekonstrukciji lica i stotinama hiljada letaka koji su bili podeljeni širom Pensilvanije, dečakov identitet je ostao nepoznat. Mnogi su sugerisali na to da je bio mađarska izbeglica, žrtva kidnapovanja iz 1955. godine, pa čak i da je bio povezan sa lokalnim karnevalskim radnicima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs