OVAKO IZGLEDA KADA NAJBOGATIJI SULTAN NA SVETU ŽENI SINA: Do sad je s ocem RAZMENJIVAO žene, a onda ga zavela BALKANKA

Siltan od Bruneja, najbogatiji vladar na svetu, upravo ženi sina, a kraljevska svadba svetsku javnost ostavlja bez daha, svaki potez je perfektno isplaniran uz nesamisliv luksuz.

Lifestyle
10:07h Autor:
OVAKO IZGLEDA KADA NAJBOGATIJI SULTAN NA SVETU ŽENI SINA: Do sad je s ocem RAZMENJIVAO žene, a onda ga zavela BALKANKA
Sultan od Bruneja sa sinom, Foto: Printscreen Youtube / Ronn RS

Princ Abdul Matin od Bruneja, sin najbogatijeg, ali i najbahatijeg sultana na svetu Hasanala Bolkiaha staje na ludi kamen sa prelepom Balkankom, a kraljevska svadba je počela 7. januara i trajaće neverovatnih 10 dana. Nosio je titulu najpoželjnijeg neženje, te otkako je obelodanjeno da će uskoro uploviti u bračne vode, mnoge pripadnice lepšeg pola su ostale razočarane.

@azis_kurniawan1 Majlis Istiadat Berbedak Pengantin Diraja #brunei 🇧🇳 #princemateen #brunei 🇧🇳 #indonesia 🇮🇩 #kediri ♬ original sound - Aziz Kurniawan

Par će razmeniti zavete danas u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, a proslaviće se na kraljevskom banketu 14. januara sa globalnom listom gostiju. Spekulisalo je da bi se princ Vilijam i Kejt Midlton mogli pojaviti na tom događaju, pošto je sultan prisustvovao njihovom kraljevskom venčanju u Vestminsterskoj opatiji 2011. Svile, kadife, zlata i dragog kamenja neće manjkati.

Prizori koji nam stižu sa ceremonija oduzimaju dah, fascinantna raskoš je na svakom koraku, a vodilo se računa i o najmanjem detalju.

@azis_kurniawan1 Majlis Istiadat Berbedak Pengantin Diraja Brunei Dayang Anisha Rosnah binti Adam #brunei 🇧🇳 #indonesia 🇮🇩 #kediri ♬ original sound - Aziz Kurniawan

Ko je zgodni princ od Bruneja?

Lepuškasti sin prebogatog sultana Hasanala Bolkijaha ima 32 godine i važi za jednog od najpoželjnijih mladoženja, naročito u Aziji. Završio je međunarodnu politiku na Kings koledžu u Londonu, u vojnim snagama je pilot helikoptera, aktivan sportista, koji igra i polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah, igra golf. Matin uživa u letenju privatnim avionima, a pozamašnu količinu svog vremena po svemu sudeći provodi na plažama i društvu divljih životinja.

Ipak, najčešća zanimacija mu je postavljanje na Instagramu fotografija o svom luksuznom životu, hobijima i strastima, među kojima je i skupljanje tigrova i drugih divljih životinja.

@azis_kurniawan1 Majlis Istiadat Berbedak Pengantin Diraja Brunei Prince Mateen 🇧🇳 #brunei 🇧🇳 #indonesia 🇮🇩 #kediri ♬ original sound - Aziz Kurniawan

Deseto je dete sultana Bolkijaha, najduže vladajućeg monarha na svetu i peti u redu za nasledstvo. On je jedan od pet sinova i sedam ćerki, a njegov životni stil, uz očevo bogatstvo od nekoliko desetina milijardi dolara, od samog starta bio je poprilično raskošan.

Ipak, nakon jednog datog intervjua, mladi princ je opisan kao skroman čovek koji ne voli da se hvali bogatstvom svoje porodice, koji je više zainteresovan za jednostavan život, stvari koje voli, vreme provedeno sa porodicom i prijateljma i druge plementite težnje. Sa druge strane, njegov život ne deluje ni malo obično.

@azis_kurniawan1 Majlis Istiadat Berbedak Pengantin Diraja Brunei Dayang Anisha Rosnah binti Adam #brunei 🇧🇳 #royalwedding #indonesia ♬ original sound - Aziz Kurniawan

Međutim, mnogim pripadnicama lepšeg pola je slomio srce u oktobru prošle godine, kada je objavljeno da je njegovo srce ukrala prelepa devojka Aniši Isi Kalebić, koje korene vuče i sa naših prostora, te u njoj ima i balkanske krvi. Njegova verenica je unuka suosnivač avio kompanije i sultanovog specijalnog savetnika, Pehin Dato, ali i njegova prijateljica iz detinjstva.

Sa druge strane, izuzetno je uspešna poslovna žena, te poseduje kompaniju za prozivodnju svile i turističke agencije.

Priča se da su u vezi već nekoliko godina, iako nismo imali prilike da ih često viđamo zajedno. Jedna od posebnih prilike je bilo venčanje prinčeve sestre princeze Azemah Ni'matul Bolkiah, koja se udala u januaru 2023. za svog prvog rođaka princa Bahara ibni Džefrija Bolkija.

1 / 8 Foto: Printscreen Youtube / Ronn RS

Neverovatno bogatstvo

Najveći izvor zarade sultana od Bruneja su rezerve nafte i prirodni gas. Njegova palata je najveća privatna rezidencija na svetu sa 1.788 soba, 257 kupatila i klimatizovanih štala za 200 konja. Poseduje više od 7.000 automobila, uključujući neke od najluksuznijih svih vremena, a najveći je kolekcionar mercedesa na svetu.

Koliko novca za razbacivanje zapravo ima možda najbolje pokazuje podatak da je za svoj 50. rođendan pozvao Majkla Džeksona da zabavlja zvanice, a za tri koncerta iskeširao je 17 miliona dolara.

Ipak, dok se vladarska porodica dobro zabavlja, ovo ne važi za ostatak zemlje – na Bruneju je zabranjen alkohol, ne postoje diskoteke, noćni klubovi, a zabranjeno je i slavljenje Božića, čak i ukrašavanje izloga krajem godine! Malobrojnim hrišćanima dozvoljeno je da ga proslave u svoja četiri zida, ali bez javnih obeležja.

Nasuprot svim zakonima koje je doneo, sam sultan živeo je i živi ekstravagantno i raskalošno, a njegove godine bile su obojene skandalima i bahatošću. Neretko se ističe kako je sa sinovima u haremu od 100 žena razmenjivao devojke, što je šokiralo svet i zauvek ukaljalo njegovo ime.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs