VOJVOTKINJA JE U 15oj ZATRUDNELA, ČAK 88 MUŠKARACA NIJE MOGLO DA JE ZADOVOLJI: Lomili su se oko nje, DOK JE MUŽ DIVLJAO

Zamislite samo da 1940. godine na sudu bude prikazana pornografska fotografija na kojoj je vojvotkinja koja zadovoljava svog ljubavnika

Lifestyle
Autor:
VOJVOTKINJA JE U 15oj ZATRUDNELA, ČAK 88 MUŠKARACA NIJE MOGLO DA JE ZADOVOLJI: Lomili su se oko nje, DOK JE MUŽ DIVLJAO
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Argila je prikazana kako zadovoljava misterioznog čoveka dok na sebi nosi samo niz bisera. Ova fotografija je prikazana na sudu 1940. godine tokom brakorazvodne parnice, a šok koji je izazvala se pamti i dan danas.

To je bila samo jedna u nizu fotografija na koje je naišao njen muž koji je tvrdio da ga je supruga prevarila sa 88 muškaraca.

Među njenim udvaračima bili su ministri, holivudski glumci i članovi kraljevske porodice, zbog čega ju je ceo svet prozvao "Prljava vojvotkinja".

Kada je odlučio da se razvede od svoje supruge, vojvotkinja od Argila je upala u najduži i najskuplji razvod u britanskoj istoriji.

Predsedavajući sudija lord Vitli nazvao ju je "potpuno promiskuitetnom ženom čiji seksualni apetiti su bili toliko veliki da mogu da zadovolje veliki broj muškaraca."

Rođena kao Margaret Vigam 1912. godine kao jedino dete škotskog milionera.

Njen biograf Lindsi Spens opisao ju je kao „tatinu devojčicu, koja živi sa ljubomornom majkom koja je nastojala da podseti Margaret na svaki njen nedostatak”.

Kao mladoj ženi, njena lepota je bila poznata u društvu i udvarali su joj se prinčevi i milioneri.

Imala je samo 15 godina kada je zatrudnela sa budućom filmskom zvezdom Dejvidom Nivenom, dok je bila na odmoru na ostrvu Vajt.

Njen otac bi je besan, pa ju je poslao u skrivenu ordinaciju da abortira.

"Izbio je pakao", prisetila se kasnije porodična kuvarica Elizabet Dakvort.

Njena porodica se možda nadala da će biti malo mirnija kada se udala za američkog golfera i kockara Čarlsa Svinija 1933. Umesto toga, policija je bila primorana da zatvori puteve dok je 3.000 Londonaca pokušavalo da upadne na venčanje.

Imali su troje dece, iako je jedno bilo mrtvorođeno, a razveli su se 1947. Nekoliko godina ranije, ona je za dlaku preživela pad niz šaht lifta.

Godine 1951. udala se za Iana Daglasa Kembela, 11. vojvodu od Argila.

Kada su se venčali, vojvodaje odveo svoju mladu na sever, a par je prikazan na slikama kako ulazi u zamak Inverearej.

Margaret Vigham
foto: Profimedia

Vojvotkinja je kasnije ispričala: "Imala sam bogatstvo, imala sam dobar izgled. Kao mlada žena, stalno su me slikali, pisali, laskali, divili mi se i bila sam uvrštena na listu "Deset najbolje obučenih žena na svetu". ’Vrh’ je ono što je trebalo da budem. Postala sam vojvotkinja i gospodarica istorijskog zamka. Život je očigledno bio posut ružama."

Živeli su u luksuzu, skijajući u Švajcarskoj, ploveći po Bahamima i sunčajući se na jugu Francuske. Modni dizajneri su obožavali vojvotkinju, koja nikada nije ustajala pre 11 sati ujutru, a onda bi išla na manikir i pedikir.

Ali do 1954. vojvoda ju je optužio za niz afera. Među ljubavnicima su navodno bili američki komičar Bob Houp i francuski pevač Moris Ševalije.

Jednog toplog dana 1958. lokalni momak Majkl Tornton, tada 17-godišnji, našao se na imanju Argajl. Margaret mu je ponudila piće i kupanje. Dok se sapunjao u kadi, vojvotkinja je ušla u kupatilo - gola. Njene namere su bile jasne.

Do ovog trenutka, vojvoda i vojvotkinja su živeli odvojenim životima. Vojvoda je odredio vojvotkinji sudsku zabranu za ulazak u zamak, pa je potom počela brakorazvodna parnica.

Vojvoda je govorio da je njegova žena čista satana, dok je ona pričala kako on pije po ceo dan.

Dok je vojvoda pričao kako ga je žena varala, Margaret je tvrdila da je on imao aferu sa njenom sopstvenom maćehom. Vojvoda je otvorio njen radni stoćić u kući u Mejferu, uveren da će pronaći dokaze neverstva. Ono što je otkrio za njega je predstavljalo čisto zlato.

U dnevniku su dani nedozvoljenih susreta označeni sa „V“. Takođe je pronašao inkriminišuća pisma i 13 raskošnih polaroidnih snimaka. Jedna ju je pokazala golu, ali za bisernu ogrlicu od tri niza, kako oralno zadovoljava ljubavnika.

Druga je bila puna frontalna slika koja je postala poznata kao „Čovek bez glave“, na kojoj je stajala gola, okrenuta ka kameri, pored visokog golog muškarca.

Svi su hteli da saznaju identitet muškarca sa fotografije, a vojvoda je morao da pozira gol kako bi dokazao da torzo nije njegov.

Nakon tri godine prepucavanja, njihov brak je okončan.

Sudija Vitli je osudio vojvodu, koji je priznao da je pokazao erotske fotografije svoje žene na zabavi u Njujorku, ali je zadržao najoštriju kritiku na račun vojvotkinje, dodajući: „Njena objašnjenja su bila neubedljiva . . . lagala je. Izgledala je kao zlobna žena.”

Godine 1978. prodala je kuću i preselila se u stan. Kako se novac smanjivao, tako je postepeno i njen ugled opadao.

Umrla je u 80oj godini, sasvim sama i bez para, a po njenom životu snimljen je i trodelni film prikazan na HBO.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs