3 PRAVILA DALAJ LAME ZA SREĆAN ŽIVOT: Savladajte ove jednostavne stvari i samo gledajte šta će da se DESI

Donoimo vam 3 pravila Dalaj Lame za srećan život. Veoma su jednostavna.

Lifestyle
3 PRAVILA DALAJ LAME ZA SREĆAN ŽIVOT: Savladajte ove jednostavne stvari i samo gledajte šta će da se DESI
Foto: Profimedia

Postoje događaji i situacije u životu koje su van naše kontrole, ali, po rečima Dalaj Lame, postoje i oni na koje možemo uticati. Glavna stvar koju možemo da kontrolišemo je naš život. Vi sami stvarate svoju sreću, a ona se zasniva na vašim ličnim izborima i odlukama. Ako želite da budete srećni u životu, poslušajte ova 3 saveta Dalaj Lame:

Dalaj Lama
foto: Shuterstock

1. Pronalaženje sreće u ljubavi

U nastojanju da pronađu sreću, ljudi se fokusiraju samo na konačni cilj i odriču se onoga što imaju. Budite srećni sada i ovde, zahvalni za ono što imate - posao, porodicu, dom, prijatelje... Kada shvatite da ste srećni i zadovoljni svojim životom, sve što želite doći će vam mnogo lakše. Takođe u životu ponekad treba da rizikujete, pomerate granice, pokazujete koliko ste spremni za promene. Dalaj Lama kaže: „Velika ljubav i veliko dostignuće zahtevaju veliki rizik."

2. Šta učiniti ako dođe do krize u vezi?

„Zapamtite da su najbolji odnosi oni u kojima vaša zajednička ljubav prevazilazi vaše zajedničke potrebe." Dalaj Lama veruje da se pre ili kasnije može pojaviti određena „iritacija“ u vezi. Svaka sitnica, čak i ona na koju ranije niste obraćali pažnju, počinje da vas nervira. Ono što je nekada izgledalo slatko, sada izgleda zastrašujuće i negativno. Kada ste u dilemi u partnerskom odnosu odgovorite sebi na ovo pitanje: da li zaista volite ovu osobu i da li ste spremni da budete sa njim za 5 ili 10 godina? Ljubav i želja za bliskošću moraju biti obostrani. Svako je pozvan da voli a ne da iskorišćava druge. Razmislite o tome kada procenjujete svoju vezu.

3. Šta kada ne možete ništa da uradite i padnete u očaj?

Jedna tibetanska poslovica kaže: „Tragediju treba koristiti kao izvor snage." Bez obzira na vrstu težine, težinu bolnog iskustva, ako izgubimo nadu, očekuje nas pravi brodolom. Pogrešili ste u izboru i čini vam se da će svaki sledeći korak biti neuspešan, vreme je da pogledate dublje u sebe. Prvo razmislite da li ste zaista sigurni u ono što želite. Ne sledite ono što drugi očekuju od vas, već ono što vam govori vaša duša i unutrašnji glas, piše Sensa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs