SANJALA JE KAKO UMIRE, A ONDA JE OTKRILA JEZIVU SUDBINU: Tvrdi da je REINKARNACIJA, a dokazi lede krv u žilama

Iskustvo žene koja tvrdi da je reinkarnacija krije nestvarne detalje u koje mnogi ne mogu da veruju.

Lifestyle
Autor:
SANJALA JE KAKO UMIRE, A ONDA JE OTKRILA JEZIVU SUDBINU: Tvrdi da je REINKARNACIJA, a dokazi lede krv u žilama
Foto: Printscreen Youtube

Dženi Kokel je bila obična domaćica iz Northemptonšira. Bila je i majka dvoje dece, ali u njoj nije bilo ničeg običnog. Počevši kada je bila tek dete, Dženi je počela da oseća da je ranije živela kao Irkinja po imenu Meri Saton koja je rođena 1897. Još čudnije, Meri je kasnije pronašla decu koja još uvek žive u Irskoj.

Da li je Dženi Kokel reinkarnacija Meri Saton?

Dženina priča počinje neposredno pre njenog četvrtog rođendana. Počela je da se priseća svog prošlog života u malim delovima i slikama, i dugo vremena to nikome nije spominjala jer je verovala da svi imaju ista osećanja i iskustva. Najživopisnije njeno sećanje bilo je veoma uznemirujuće. Sanjala je o sopstvenoj smrti kao Meri Saton. Takođe je bila svesna da je (kao Marija) imala 35 godina i da je upravo rodila svoje osmo dete kada je umrla. Mogla je da "vidi" bolnicu u kojoj se to dešavalo, a iskusila je veoma jaka osećanja krivice i tuge što ostavlja svoju decu.

Dženi Kokel
foto: Printscreen Youtube

Ova osećanja je nikada nisu napustila, i nakon što je neko vreme proživljavala ova sećanja, iznenada je odlučila da nacrta mapu gde je verovala da su se te čudne stvari dogodile. Samo je znala da je to u Irskoj i citirana je kako je rekla: "Osećala sam se tako tužno što sam ih napustila, tada sam shvatila da moram da se vratim, pa sam izvadila mapu i instinktivno sam nastavila da pokazujem na Irsku. Posle nekog vremena, privuklo me je mesto koje se zove Malahid. Samo sam znala da je ovo moj rodni grad."

Međutim, život joj je stao na put jer je još uvek bila dete. Nekoliko godina kasnije, nakon što se Dženi udala i dobila svoju decu, osećanja i sećanja su se ponovo pojavila, samo ovoga puta, bila su jača. Tada je počela ozbiljno da razmišlja o pronalaženju porodice Meri Saton, u Irskoj.

Dženi je izjavila da je želela da se uveri da je to uradila kako treba, ako bi ušla u trag porodici. Nije htela da pogreši niti da ostavi ni najmanju sumnju. To je morala biti prava kuća i prava porodica. Što je još važnije, imena, datumi i imena dece morali su da budu tačni. Zato se konsultovala sa hipnotizerom koji se bavio regresoterapijom.

Zanimljivo, Dženi je bila skeptik, tako da nije verovala u reinkarnaciju ili psihičke fenomene. Osećala se neprijatno zbog cele situacije i plašila se da će napraviti budalu od sebe. Nakon što je prošla kroz regresiju i shvatila da ovo neće nestati, odlučila je da otputuje u Irsku.

Dženi je uporedila mape koje je nacrtala sa pravom mapom Irske i detaljno proučila grad Malahid. Na svoje iznenađenje, shvatila je da je veoma sličan onom koji je nacrtala iz sećanja. Ovo je bio poslednji podsticaj koji je Dženi trebalo da krene na putovanje u Irsku da vidi da li može da pronađe dom i porodicu koje je "napustila" toliko godina ranije.

Jezivo saznanje

Stigla je u Malahid, koji se nalazi severno od Dablina, i odlučila je da je najbolji put da proveri sve crkvene zapise koje može da pronađe. Zapisi su pokazali da je postojala Meri Saton koja je živela i umrla u Malahidu i da je njeno osmoro dece ostavljeno raznim rođacima ili smešteno u sirotišta. Odlučila je da ako želi da ovo uradi kako treba, mora da stupi u kontakt sa lokalnim novinama i da napiše pisma svim crkvama kako bi saznala što više može.

Dženi Kokel
foto: Printscreen Youtube

Trenutak istine

U to vreme, svaki trag stida ili sumnje je brzo počeo da nestaje. Dženi je znala na način na koji niko drugi nije mogao da razume da je ovo stvarno.

Uz pomoć hraniteljskih domova i istorijskih društava kojima je pisala, Dženi je uspela da locira preživelu decu. Pre nego što ih je upoznala, međutim, podvrgla se ispitivanju istraživača Bi-Bi-Sija kako bi se uverila da se snovi i sećanja koje je imala poklapaju sa činjenicama poznatim o preživelim članovima porodice Saton.

Dženi je istraživaču rekla razne stvari koje je znala o porodici Saton, uključujući i kakav je konac za šivenje Meri koristila. Ona je takođe ispričala sećanje na vreme kada su deca uhvatila živog zeca u zamku. Na kraju, nakon intervjua, prvi put se susrela licem u lice sa Sonijem, Merinim sinom.

Porodica ponovo ujedinjena

Godine 1990. Soni Saton je podigao slušalicu i slušao najneverovatniju priču koju je ikada čuo. Kada je konačno spustio slušalicu, njegova žena je rekla: "Izgledaš kao da si video duha." Soni se okrenuo prema njoj, beo kao čaršav, i rekao: "Razgovarao sam sa svojom majkom."

Jednostavno nisu mogli da veruju da je tako nešto moguće. Porodica je vaspitavana u kataoličkom stilu. U potpunoj zbunjenosti, Filis Klinton, Merina ćerka, konsultovala se sa svojim sveštenikom. Rekao joj je da je, nakon što je čuo dokaze, jedino na šta je mogao da pomisli da je Meri nekako govorila preko Dženi kao način da ponovo okupi porodicu. Kristi (72), Frenk (70), Filis (71), Beti Keog (62) i njihov brat Džefri Džejms (koji je umro 1992. u 66. godini) bili su veoma uznemireni zbog svega ovoga.

"Znala je slike na zidu, šta je u kući, kako je izgrađena, to je neverovatno", rekla je Filis. "Još uvek mi je teško da poverujem, iako znam da govori istinu. Mama je svoju dušu predala ovoj nerođenoj osobi."

Kako je to moguće?

Između godine kada je Meri umrla i godine kada je Dženi rođena, postojala je 21 godina razlike. Imajući u vidu taj jaz, sreća je što su se Merina deca mogla naći da potkrepe Dženinu priču. Dženi je član Mense, organizacije za pojedince sa veoma visokim koeficijentom inteligencije i veoma prizemljena osoba. Insistirala je da se u priču ne dodaje ništa čega se ne seća. Moralo se sastojati samo od stvari koje je mogla dokazati.

Ovo je veoma fascinantna priča. Prosečna, svakodnevna žena rođena u normalnom domaćinstvu odrasla je sa sećanjima na prošli život. Kao dete, mislila je da je to uobičajeno. Bez obzira da li verujete Dženi ili ne, određene činjenice ostaju. Nakon Marijine smrti, njena deca su bila razdvojena i izgubila kontakt jedno s drugim skoro 60 godina. Dženi Kokel je učinila izuzetnu stvar — ponovo je spojila izgubljenu porodicu. Tog dana, u domu u Dablinu koji pripada Beti, okupili su se i podelili suze i uspomene, zaklevši se da se više nikada neće rastati.

Ako postoji nešto što možemo da izvučemo iz ove priče, to je da se, bez obzira da li verujemo u reinkarnaciju ili ne, nešto neobično dogodilo. Dakle, sledeći put kada sanjate san ili imate sećanje koje vam je čudno, možda bi trebalo da saslušate svoje misli - možda postoji neko ko se seća starog vas.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs