RUSKINJA SAZNALA DA JE MUŽ VARA, PA MU SPREMILA SMRTONOSNU VEČERU: Ljubavnika navela na greh pa završila krvavo

Ekatarina Puzikova dospela je u žižu javnosti nakon što je otrovala muža, a onda je tragično skončala.

Lifestyle
Autor:
RUSKINJA SAZNALA DA JE MUŽ VARA, PA MU SPREMILA SMRTONOSNU VEČERU: Ljubavnika navela na greh pa završila krvavo
Foto: Printscreen Youtube/ Samara GIS

Kažu da se ne postaje fatalna žena, to je priroda! Čak i ako sami sanjaju o mirnom životu, levak sudbine se okreće oko njih tako da može da ih zaglušujućim talasom odnese i na vrh sudbine i na njene strane. Ekaterina Puzikova je imala oboje. Ali, nažalost, fatalni život se završio smrću prelepe plavuše. U kom trenutku je skrenula pogrešno?

Otrovan pire krompir i prevareni muž

Ekaterina Sokirskaja je tatina omiljena ćerka. Za 18 godina - automobil na poklon, dobro plaćeni univerzitet, tokom praznika - odmor u Italiji. Katin otac je poznati biznismen u Samari, osnivač TechGeoBur-a, i mogao je svojoj ćerki da pruiušti luksuz.. Rođaci veruju da je upravo to kvarenje kasnije odigralo fatalnu ulogu u Katjušinom životu. Osim toga, njen otac je za mladoženju izabrao teškog čoveka - zamenika šefa Samarske filijale Rosselkhozbanke Dmitrija Puzikova. I u početku se činilo da je to bila ispravna odluka.

Ekatarina Puzikova
foto: Printscreen Youtube/ Samara GIS

Privatna priča Puzikovih ušla je u kriminalnu hroniku 7. marta 2012. godine, kada su tri osobe sa teškim trovanjem prevezene u lokalnu toksikološku bolnicu. Sam Puzikov, njegov rođak Aleksandar Safonov i njegova verenica Marija Borisova. Žrtve su rekle da su slavile rođendan bankara, a Dmitrij je u određenom trenutku zamolio da mu napravi pire krompir. Njegova supruga Ekaterina preuzela je odgovornost za njegovu pripremu. Kada mu je žena poslužila jelo, Puzikov se trgnuo i rekao: gorko je!

Noću je Dmitrija Puzikova odvezla hitna pomoć. Zatim su Safonov i Borisova odvedeni u susednu sobu. Svi su imali identične znake trovanja. Puzikov je 20. marta umro, a drugo dvoje su se jedva izvukli. Ispitivanje je pokazalo da je pire pomešan sa talijumom, koji polako ubija, ali je jak kancerogen. Obično se tako truju pacovi. Prvi znaci trovanja su slični napadu gastritisa, pa otrovani ne idu u bolnicu, iako je hitno ispiranje jedini način da se spase život. Avaj, bankar je pojeo previše talijuma i nije se mogao spasiti.

Ko je napravio pire? Domaćica kuće. Ona je optužena za trovanje muža. Štaviše, brat pokojnika rekao je sudu da je tog dana zatekao Ekaterinu u kupatilu u suzama. Požalila se na muževljeva neverstva i rekla da će sve to uskoro okončati. Na lavabou je bio špric, Dmitrij je pitao za šta je to. Ljubomorna žena je ponovo počela da plače. Sama Ekaterina Puzikova je negirala ovaj razgovor; istražitelji nisu mogli da pronađu špric.

Ekatarina Puzikova
foto: Printscreen Youtube/ Samara GIS

Nije trebalo da jedeš iz tuđeg tanjira

Smrtonosna trovačica optužena je za to što je spremala pire i iz nekog razloga ga nije probala, iako je kritikovano njeno jelo. Dokazana je i činjenica izdaje, što je dalo motiv. Svi su zapamtili i njenu opasku otrovanom Safonovu: "Nije trebalo da jedeš iz tuđeg tanjira".

Tokom istrage, Puzikova je iznela još jedan motiv za ubistvo - rekla je da je njen muž mogao biti ubijen zbog 10 miliona dolara, navodno prebačenih trećim licima za rešavanje pitanja zadržavanja funkcije šefa filijale u Samari. Prema rečima udovice, njen muž je sa njom navodno podelio bojazan da bi mogao da izgubi položaj zbog problema sa nevraćanjem kredita.

"Njemu su nameštali ljudi koji nisu vraćali kredit, odnosno oni koji su oduzeli dokumentaciju u vezi sa ovim kreditom od banke. Rekao mi je da je odlučio da igra na sigurno i odneo je 10 miliona u Moskvu da bi ostao direktor banke. Nije mi rekao kome je tačno odneo novac", rekla je optužena.

Sud je u avgustu 2015. osudio Ekaterinu Puzikovu na 7 godina zatvora, ali je u decembru žalba poništila kaznu i slučaj poslala na dodatnu istragu.

Hapšenja i boravak u zatvoru nisu bili laki za Ketrin.

"Prvi i drugi put sam bila u zajedničkim ćelijama. Sa mnom su bile ubice, narkomani, psihički bolesnici i tuberkulozni", rekla je Puzikova. "Bilo je strašno biti u njihovoj blizini. Kupanje je bilo dozvoljeno jednom nedeljno. A zimi je bilo veoma hladno. Noću sam spavala u skijaškom odelu, tri para čarapa i šeširu. Ova hladnoća će me proganjati ceo život."

U julu 2017. godine, Puzikova je ponovo proglašena krivom i osuđena na 9 godina zatvora u strogom režimu.

Svekar i svekrva tražili DNK za unuka

Inače, tražili su i DNK test za svog unuka, pošto sumnjaju da je dečak njihov unuk. Ovde se pokazalo da su stric i brat pokojnika imali osnova da okrive njegovu udovicu, jer je time automatski isključena sa liste podnosilaca zahteva za nasleđe. Nakon smrti sina bankara, njegova majka Galina Puzikova prenela je dva stana i dve parcele na svog devera, a njemu i njegovom sinu dala na upravljanje zlataru i druge nekretnine. Udovici je ostao samo stan u kome je prijavljen njen maloletni sin.

Sin će odigrati važnu ulogu u gorkoj sudbini majke. Zahvaljujući tome što je Katja imala malo dete, u jednom trenutku puštena je u kućni pritvor, koji joj je omogućio da odvede sina u školu i na trening. Ovde upoznaje šefa kik boks federacije Alekseja Rjaskova. Nanogica za praćenje na Puzikovoj nozi nije postala prepreka velikoj ljubavi.

Aleksej Rajskov
foto: Printscreen Youtube

Romansa u Samari počela je polako da se pretvara u "Dom-2". U međuvremenu, u decembru 2017, Puzikovoj je kazna ponovo ukinuta, a u maju 2018. ovu odluku je podržao i Vrhovni sud. Ovo je bilo šok za sve.

Njih dvoje su se ubrzo venčali.

Zapravo, priča o crnoj udovici samarskog bankara mogla je da se završi, ali posle 4 godine cela Rusija je ponovo pričala o njoj i njenom novom mužu.

Skončala jezivo

"Njeno telo sa ranama od noža pronašao je njen otac. Traga se za mladićem Aleksejem Rjaskovim, koji joj je pomagao u istrazi krivičnog slučaja ubistva njenog supruga. Imali su sukob", rekao je za RBC.

U veče tragedije Aleksej Rjaskov je objavio video na svom Instagramu. U njemu je priznao da je 2017. godine, zajedno sa Ekaterininim rođacima, predao više od 15 miliona rubalja službenici regionalnog suda, kako bi navodno Ekaterina, koja je u to vreme bila optužena za ubistvo supruga, bila oslobođena.

Kako prenosi Telegram kanal 112, žena je odletela u Samaru kada je video snimak objavljen na društvenim mrežama. Zbog njega su navodno imali konflikt, prenose lokalni mediji.

"Voleo je Katju više od samog života!"

"Mogao sam da je ubijem jednim pokretom ruke. Ali pored dugog noža, ogromnog kuhinjskog noža, odlučio sam da koristim sekiru. Imala ga je u svojoj kuhinjskoj fioci. Htela je da me ubije, verovatno se branila od mene. Ošamario sam je. Nisam hteo da je ubijem. Da, još je bila živa, ali nisam zvao hitnu pomoć", zaključio je osumnjičeni.

"Voleo je Katju više od samog života, direktno je zavisio od Katj"“, rekao je jedan od Rjaskovljevih prijatelja. "On je postao njena žrtva." Momci nisu imali uspešnu porodicu, razveli su se, ali nisu prestali da komuniciraju. Upoznali su se, otišli ​​zajedno na odmor i pokušali da sve uspe. Ali nije išlo. Takva ogorčenost je nastala u Lehu u to vreme. Dugo nije mogao da oprosti Katji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs