TRIK SA KUHINJSKIM SUNĐEROM: Većina nas ih koristi samo za pranje sudova ali STAVITE IH U FRIŽIDER i uštedite svoj novac

Ovaj jednostavan i povoljan trik će vam uštedeti brdo para.

Lifestyle
Autor:
TRIK SA KUHINJSKIM SUNĐEROM: Većina nas ih koristi samo za pranje sudova ali STAVITE IH U FRIŽIDER i uštedite svoj novac
Foto: Thinkstock

Ideje običnih ljudi su zaista neverovatne a naizgled najjedostavniji trikovi mogu da vam pomognu i olakšaju svakodnevni život.

Više nećete bacati voćei povrće jer su istrulili velikom brzinom!

Većina nas sunđer koristi isključivo za pranje suđa. Ali ovaj neupadljivi predmet ima nekoliko drugih upotreba u kuhinji. Ne znaju svi, na primer, zašto ga vredi držati u frižideru. Zvuči pomalo čudno, ali videćete za trenutak da ovaj trik zaista ima smisla.

frižider, Hrana u frižideru, jedenje noću
foto: Shutterstock

Pa zašto staviti sunđer u frižider? Zahvaljujući svojoj strukturi i svojstvima, odlično upija vlagu i mirise . Samo stavite po jedan na svaku policu kako biste sprečili nakupljanje vode na proizvodima u frižideru. Ova neupadljiva stvar takođe može pomoći u rešavanju problema neprijatnog mirisa iz frižidera.

Naime, na ovaj način, višak vlage će se apsorbovati kroz sunđere, a voće i povrće neće truliti velikom brzinom pa nećete morati da ga bacate pre nego što ga upotrebite.

Kuhinjski Sunđer
foto: Shutterstock

Samo zapamtite da stavite novi, čist i suv sunđer u frižider. Što je veća njegova površina, to bolje. Trebalo bi da se menja svakih nekoliko dana, pogotovu ako primetimo da je vlažan ili da mu se izgled promenio.

Ono što je važno, ne morate da bacite takav sunđer. Samo ga dezinfikujte i osušite. To možete učiniti tako što ćete ga potopiti u sirće, staviti u mašinu za pranje sudova ili u mikrotalasnu pećnicu na 2 minuta. Ili samo u mašini za pranje veša.

Pogledajte video pun trikova koji će vam zaista olakšati život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs