OVO JE ZNAK PRAVOG I ISKRENOG PRIJATELJA PREMA BIBLIJI: Evo kako utiče na vas da budete MNOGO LOŠIJA ILI BOLJA osoba

Veoma je važno koga biramo za prijatelje, jer svesno ili nesvesno, umnogome utiču na našu ličnost.

Lifestyle
15:03h Autor:
OVO JE ZNAK PRAVOG I ISKRENOG PRIJATELJA PREMA BIBLIJI: Evo kako utiče na vas da budete MNOGO LOŠIJA ILI BOLJA osoba
Šta je prema Bibliji pravi prijatelj?, Foto: Shutterstock

Imati pravog prijatelja na kojeg možete da se oslonite u svim životnim situacijama je pravo bogatstvo! Zato je veoma važno da birate ljude koji vas motivišu da budete bolja verzija sebe. Od osoba koje iz vas izvlače najmračniju stranu - sklanjajte se.

A šta je pravi prijatelj prema Bibliji?

Znak biblijskog prijatelja je da te njegovo prijateljstvo približava Hristu. To je osoba koja vas podstiče da radite ono što je ispravno.

Biblija, Pravoslavlje, Molitva
foto: Shutterstock

„Gvožđe se gvožđem oštri, a čovek oštri lice bližnjemu svome", navedeno je.

Hrišćanski život je putovanje. Ponekad je put težak, a mi postajemo usamljeni. Ponekad možemo postati obeshrabreni i razmišljati o napuštanju puta. U takvim vremenima Bog će nam dovesti prijatelja.

Jedan od najdragocenijih Božjih darova za nas su prijatelji koji nas ohrabruju i izazivaju u ljubavi da „nastavimo“.

prijatelji
foto: Shutterstock

Prema Svetom pismu, prijatelj je onaj koji te izaziva da postaneš sve ono što Bog želi da budeš. Jonatan bi mogao da nasledi svog oca i postane budući kralj Izraela. Ali on je voleo svog prijatelja Davida i ohrabrivao ga je da sledi Božju volju, iako je to značilo da je Jonatan izgubio sopstveno pravo na presto, piše Novi život. ( 1. Samuilova 19:1-7 ).

Pravi prijatelji vam govore istinu, pa čak i rizikuju da povrede vaša osećanja, jer vas vole i u srcu su vaši najbolji interesi! ( Poslovice 27:6 ).

Budite oprezni u vašem izboru prijatelja! Isus je mudro izabrao svoje najbliže ljude. On nije tražio savršene prijatelje, već one čija su srca odlučila slediti Boga. Jednako je važno preispitati kakav ste vi prijatelj drugima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs