NAKON 34 GODINE EMITOVANA JE MADONINA SPORNA REKLAMA ZA SOK: Zbog kontroverznih kadrova video je osudio čak i Vatikan

Madona je 1989. promovisala svoj muzički spot uz reklamu za popularno gazirano piće a zbog spornih scena morali su otkazati celu kampanju.

Lifestyle
Autor:
NAKON 34 GODINE EMITOVANA JE MADONINA SPORNA REKLAMA ZA SOK: Zbog kontroverznih kadrova video je osudio čak i Vatikan
Emitovana Madonina kontroverzna reklama nakon 34 godine., Foto: printscreen/youtube/ Pepsi

Pevačica Madona (65) pre 34 godine snimila je reklamu za Pepsi koja je odmah otkazana, ali zato sada sa ponosom predstavlja njeno emitovanje.

Snimljena je još 1989. godine za potrebe promocije njene 'Like A Prayer', ali zbog pobune različitih verskih organizacija pa i samog Vatikana, spot je otkazan. U sredu se Madona zahvalila Pepsiju što je reklama napokon ugledala svetlo dana.

"Hvala Pepsi što ste konačno shvatili genijalnost naše saradnje. Umetnici i služe da naruše mir "- napisala je na svom Instagram profilu.

Dvominutna reklama prvi put je emitovana 1989., dan pre nego što je objavljen muzički spot za pesmu 'Like A Prayer'. Navodno je ugovor vredeo više od 5 miliona dolara, piše Daily Mail.

Reklama je snimljena u crno-beloj boji i u njoj mlada Madona sedi za televizorom sa Pepsijem u ruci i gleda samu sebe na TV ekranu.

Takođe prikazuje kako noću pleše na ulicama noseći srebrne ogrlice s privescima u obliku krsta i majicu s dubokim dekolteom.

Verskim skupinama smetali su prizori zapaljenih krstova i zavođenje sveca, a video je osudio čak i Vatikan.

Uprkos što je reklama dosegla 250 miliona u više od 40 zemalja Pepsi je morao povući reklamu i otkazati sponzorski ugovor s Madonom.

U utorak na dodeli MTV-jevog Video Music Awards-a reklama je napokon emitiovana. Pevačica zbog priprema za turneju nije prisustvovala dodeli, prenosi 24sata.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs