MAJKA DEČAKA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU U PRODAVNICI, NIKAD GA VIŠE NIJE VIDELA: 27 godina se pitala ko mu je odsekao glavu

Dečak od 6 godina je brutalno ubijen kada je njegova majka napravila kobnu grešku.

Lifestyle
09:12h Autor:
MAJKA DEČAKA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU U PRODAVNICI, NIKAD GA VIŠE NIJE VIDELA: 27 godina se pitala ko mu je odsekao glavu
Foto: HO / AFP / Profimedia

Šestogodišnji Adam Volš je 27. jula 1981. sa svojom majkom otišao u robnu kuću Sirs u tržnom centru Holivud na Floridi. Dok je otišla da traži lampu u odeljku za osvetljenje, dozvolila je svom malom sinu da ostane u odeljenju za igračke samo nekoliko prolaza dalje.

Bio je to poslednji put da ga je videla živog.

Dve nedelje kasnije i više od 100 milja dalje, odsečena glava Adama Volša pronađena je u kanalu u blizini Vero Biča na Floridi. Njegov slučaj je ostao hladan nekoliko godina, ali je 1983. policija skrenula pažnju na serijskog ubicu Otisa Tula. Ovaj 36-godišnji muškarac priznao je da je ubio Adama Volša - ali je kasnije odustao od priznanja.

Godinama nakon toga, stručnjaci su ostali skeptični u vezi sa Tulovom umešanošću, a Adamov slučaj ostao je nerešen više od dve decenije. Ali 2008. slučaj je zvanično zatvoren, a Otis Tul je imenovan kao ubica Adama Volša. Tragedija je inspirisala Adamovog oca, Džona Volša, da pokrene jednu od najuspešnijih kriminalističkih emisija na televiziji, "Najtraženiji u Americi". On i njegova supruga Reve takođe su osnovali Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu. Iako je Adamova smrt bila razorna, nije bila uzaludna.

Nestanak Adama Volša i poternica koja je usledila

Popodne 27. jula 1981. Reve Valsh je odvela svog šestogodišnjeg sina Adama u Holivud tržni centar na Floridi dok je obavila kupovinu. Dok su hodali kroz robnu kuću Sirs, Adam je primetio grupu starije dece koja se igraju sa Atari konzolom u odeljenju za igračke.

Reve je morala da prođe pored odeljenja za osvetljenje, koja se nalazila samo nekoliko prolaza iznad. Neće je biti samo 10 minuta, pa je pristala da pusti Adama da ostane i gleda kako tinejdžeri igraju video igrice. Međutim, napravila je kobnu grešku.

Nažalost, ubrzo je naišao radnik obezbeđenja i zamolio tinejdžere da napuste prodavnicu, jer su "pravili haos". Adam Volš, koji je navodno bio stidljiv, otišao je sa starijim dečacima, previše se plašio da progovori i kaže čuvaru da je njegova majka još uvek u prodavnici.

Kada se Reve vratila po svog sina samo nekoliko minuta kasnije, nigde ga nije bilo. Odmah je alarmirala obezbeđenje, koje je pokušalo da pronađe Adama, ali nije bilo koristi. Adam Volš je otišao.

Reve i njen suprug Džon odmah su pokrenuli potragu za svojim nestalim sinom nakon što su kontaktirali lokalne vlasti. Potraga je bila bezuspešna. Adam je nestao bez traga. Zatim, 10. avgusta 1981, dva ribara su otkrila Adamovu glavu u odvodnom kanalu u Vero Biču na Floridi, više od 130 milja od Holivuda. Njegovo telo nikada nije pronađeno. Godinama je Adamov slučaj ostao zaleđen. Ali 1983. poznati kriminalac po imenu Otis Tul priznao je da je ubio šestogodišnjeg dečaka.

Tul je tada rekao da je oteo Adama Volša sam, namamivši dečaka igračkama i slatkišima. Kada je dete počelo da plače, Tul je rekao da ga je tukao dok nije izgubio svest, silovao, odsekao mu glavu mačetom, a zatim se nekoliko dana vozio sa glavom u kolima jer je "zaboravio na to".

Kada se setio da je Adamova glava još uvek u njegovom autu, bacio ju je u kanal.

Tul, koji je proglašen krivim za mnoštvo nepovezanih ubistava, živeo je u blizini tržnog centra u kojem je Adam nestao. Kasnije, iza rešetaka, on je u nekoliko navrata priznao da je ubio dečaka, ali je holivudska policija odbila da mu poveruje jer je on imao reputaciju da preuzima odgovornost za ubistva koja nije počinio. Tul je umro od posledica ciroze jetre 1996. godine posle još jednog priznanja na samrtničkoj postelji.

"Čitavih 27 godina mi se pitamo ko bi mogao da otme šestogodišnjeg dečaka, ubije ga i odseče mu glavu. Moramo da znamo. Morali smo da znamo", rekao je Džon Volš novinarima. "Živeti u neznanju bilo je pravo mučenje, ali put je sada završen".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs