12 SAVETA KOJI ĆE POBOLJŠATI SVAKI UŽASAN DAN ZA 5 SEKUNDI: Kad osudu i kritiku zamenite OVIM, sledi NEVEROVATNA PROMENA

Autor kultnih knjiga „Razgovori sa Bogom“ Nil Donald Volš ima 12 ključnih smernica koje će vam popraviti apsolutno svaki loš dan!

Lifestyle
Autor:
12 SAVETA KOJI ĆE POBOLJŠATI SVAKI UŽASAN DAN ZA 5 SEKUNDI: Kad osudu i kritiku zamenite OVIM, sledi NEVEROVATNA PROMENA
12 saveta koji će popraviti svaki loš dan, Foto: Shutterstock

Nil Donald Volš je autor i duhovni učitelj, a mnogi ga znaju po čuvenoj knjizi "Razgovori sa Bogom".

1. U tihim trenucima vašeg dana, šta mislite i radite? Kada ste sami sa sobom i nema nikog drugog, kako teče vaš život? Ko ste kada ste sam? Samostvaranje je sveto iskustvo. Vi odlučujete ko ste.

2. Svaki dan počinje novi ciklus. U stvari, svaki trenutak. Dakle, ako nešto shvatite danas, prepoznajte šta to simbolizuje: čudo beskonačnog neprekidnog ciklusa života.

Sreća
foto: Shutterstock

3. Pustite juče i sve što vam se dogodilo, a onda jednostavno izjavite: Ja sam ono što jesam. Ja sam ono što jesam upravo ovde, upravo sada. Šta je to tačno? To je ono što vi izaberete da bude.

4. Kombinacija vežbe i meditacije je izuzetno moćna. Kada ova kombinacija postane deo vaše duhovne discipline, stvarate mogućnosti za ogroman rast.

5. Žurba da sve popravite ili da se „spremate“ više vam neće pomoći. Idite odlučno, ali ne žurite. Postoji razlika. Žurba uklanja rezoluciju, često je zamenjujući panikom ili iracionalnošću ili, u najboljem slučaju, loše promišljenim izborima.

6. Život je kretanje. Kretanje je promena. Svaki put kada se submolekularna čestica ljulja kroz vreme i prostor, nešto se menja. Promena je stoga neizbežna. To je priroda samog života. Trik u životu nije u tome da pokušate da izbegnete promene, već da stvorite promenu. Onda je to vrsta promene koju birate.

Srećna žena, Žena, Devoja, Sreća, Osmeh
foto: Shutterstock

7. Zahvalnost eliminiše negativnost, razočarenje, ljutnju i ljutnju. A kada ove emocije nestanu, otvara se prostor za energiju ljubavi prema Bogu, životu i sebi da se ponovo pojave – potpunije nego ikad.

8. Ako dozvolite sebi da vidite ono što biste vi i drugi nazvali nesavršenostima kao deo onoga što je savršeno u svima vama — i, usput rečeno, vidite „nesavršenosti“ svih drugih na isti način — stvorićete prelepu ravnotežu koja služi svima .

9. Sledeći put kada se suočite sa bilo kakvim neželjenim ishodom, samo ZASTANITE! Udahnite jedan dobar, dubok udah i recite „Hvala na ovom poklonu i blagu koje nosi za mene“. Budite sigurni da sadrži blago, čak i ako ga trenutno ne možete videti.

Žena, Devojka, Sreća
foto: Shutterstock

10. Kada zahvalnost zameni osudu, mir se širi vašim telom, nežnost obuzima vašu dušu, mudrost ispunjava vaš um. Neka zahvalnost zameni rasuđivanje i celokupno vaše životno iskustvo promeniće se na bolje za pet sekundi.

11. Imaćete ogromnu korist ako jednostavno pokušate da budete dobra osoba. Trudite se da živite ispravno. Ovo neće uvek biti lako. Biće potreban pravi rad, stvarna posvećenost, stvarna posvećenost Putovanju vaše duše. Ipak, na kraju, verujem u Boga da će se to itekako isplatiti, jer je nagrada samospoznaja.

12. Vaš um drži prošlost, vaše telo drži sadašnjost, vaša duša drži budućnost. Drugim rečima, um analizira i pamti, telo doživljava i oseća, duša posmatra i zna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs