ko je ne voli neka digne dva prsta

3 GLAVNE GREŠKE U PRIPREMI PASTE KARBONARE: Napravite je tako da bude VHUNSKA jer je naprosto OBOŽAVAMO

Ukoliko ste ljubitelj paste, obavezno pažljivo pročitajte sledeće 3 smernice, kako ne biste pravili greške zbog kojih vam ne budu posle ukusne!

Lifestyle
14:34h Autor:
3 GLAVNE GREŠKE U PRIPREMI PASTE KARBONARE: Napravite je tako da bude VHUNSKA jer je naprosto OBOŽAVAMO
3 glavne greške u primpremi paste karbonare, Foto: Shutterstock

Iako je pravi klasik kada je reč o kulinarskim receptima, italijanska pasta karbonara često se sprema pogrešno. Evo koje greške domaćice najčešće prave...

1. Pavlaka za kuvanje

Kako bi postigli da pasta karbonara bude kremasta, većina amaterskih, ali i profesionalnih kuvara u špagete dodaje pavlaku za kuvanje. Ovaj sastojak se ne nalazi u originalnom italijanskom receptu. Štaviše, kremastu teksturu i specifičan ukus jelu daje jaje, koje se meša sa ostalim sastojcima na kraju termičke obrade. Jaje nipošto ne sme biti prepečeno.

jaje, žumance
foto: Shutterstock

2. Prekuvana testenina

Italijani vole testeninu al dente ili pastu koja se oseća pod zubima. Međutim, bolje je da špagete ostanu malo sirovije, pa da ih do kraja termički obradite u tiganju sa sosom.

Špagete, Testenina
foto: Profimedia

3. Masna slanina

Lepo propržite slaninicu da bi se masni delovi što više otopili, ali nipošto je nemojte prepržiti. Iseckajte je kako biste izbegli ovu grešku.

Slanina
foto: Shutterstock

Recept za pravu italijansku karbonaru

1. Propržite kockice slanine dok se ne otopi veći deo masnoće. Potom odvojte slaninu na poseban tanjir, a u masnoću koja je ostala dodajte sveže skuvane špagete al dente.

2. Promešajte i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

3. Ugasite šporet, a u vruć tiganj stavite dva razmućena jajeta (mogu i samo žumanca) s malo narendanog parmezana u koji ste dodali so i biber. Promešajte, pa poslužite vruće s kockicama slanine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs