"U GRČKOJ SAM PORUČILA PORCIJU OVE HRANE I PLATILA KAO DA KUPUJEM ZLATO": Žena sa letovanja podelila šokantno iskustvo

Iskustvo žene u grčkom restoranu mnoge je iznenadilo budući da su verovali da Grčka nije skupa za letovanje

Lifestyle
11:52h Autor:
"U GRČKOJ SAM PORUČILA PORCIJU OVE HRANE I PLATILA KAO DA KUPUJEM ZLATO": Žena sa letovanja podelila šokantno iskustvo
Letovanje, Foto: Profimedia

Očaravajuća Grčka, sa svojim raznolikim ostrvima i obalom koja mami turiste iz celog sveta, opet je zauzela vrh liste omiljenih destinacija za turiste iz Srbije. Među ovim čarobnim ostrvima, ostrvo Mikonos izdvaja se kao pravi raj za ljubitelje provoda i prelepih plaža. Međutim, uprkos neospornim čarima koje Mikonos nudi, tu možete doživeti i neka neprijatna iznenađenja.

Mikonos
foto: Shutterstock

Jedno takvo iznenađenje zadesilo je kapetanicu broda Kejt, koja je svoje iskustvo podelila na Tiktoku. Naizgled običan ručak u lokalnom restoranu pretvorio se u pravi šok kada je poručila ribu i saznala njen neverovatno visok "luksuzni" cenovnik.

@captainkatemccue This one tipped the "scales" for lessons learned. #travel #tip #oops ♬ original sound - captainkatemccue

"Kupila sam haljinu danas naMikonosu i ta haljina je bila jeftinija od ribe koju sam jela juče za ručak. Na prvi utisak, čini se da je to poprilično racionalna kupovina, ali kad vam kažem da je riba koju sam juče jela za ručak koštala 616 evra... Da li sam znala da to košta 616 evra? Nisam, jer nisam gledala meni pošto sam se vodila preporukom. I to je bila moja prva greška, jer su ti ljudi veoma ljubazni i divni, hrana je bila preukusna, društvo je bilo bez premca, iskustvo koje bih ponovila iznova i iznova, uz upozorenje da bih pitala koliko će sve to da košta, jer nisam odrastala na takvim mestima, pa čak ni u odraslom dobu nisam često odlazila na takva mesta, i to je bila velika lekcija za mene", ispričala je Kejt u videu.

Mikonos
foto: Thinkstock

Iako je šokirana cifrom koju je platila za ribu, Kejt nije mogla poreći da je bila apsolutno očarana ukusom. Uz humorističan ton, našalila se na svoj račun, rekavši da je odlučila dati ime ribi "Zlatna" kao omaž glumici Goldi Hon, ali i zbog činjenice da bukvalno možete kupiti zlato za tu cenu. Ovo iskustvo nije bilo nameravano kao hvalisanje, već kao upozorenje drugima da budu pažljivi i informišu se o cenama pre nego što naruče obrok.

"Moram da priznam da je riba bila apsoloutno preukusna i da smo odlučili da ona mora da ima ime, jer kad koštaš toliko mnogo i zadovoljavaš toliko ljudi, zaslužuješ ime i mi smo svoju ribu nazvali "Zlatna", kao Goldi Hon, ali najviše zbog toga što bukvalno možete da kupite zlato za tu cenu".

Riba, Omega 3
foto: Shutterstock

Ovaj video na Tiktoku postao je pravi hit i privukao pažnju putnika širom sveta. Kejt je postigla svoj cilj, a to je da podigne svest o cenama na ovoj prelepoj destinaciji i da drugima omogući bolje informacije kako bi izbegli eventualne neprijatnosti.

Ostrvo Mikonos i dalje ostaje mamac za turiste koji traže avanturu, luksuz i nezaboravan odmor. Ovo iskustvo Kejt podseća nas da, bez obzira na egzotičnost destinacije, važno je ostati pažljiv i informisan kako bismo maksimalno uživali u svim čarima koje nam ona pruža. Jer, kao što je Kejt saznala, u raju poput Mikonosa, lepota i uživanje dolaze po ceni.

Naj žena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs