EVO KAKO SU KAŽNJENI MUŠKARCI KOJI SU HTELI DA SILUJU MILICU: Tragedija i užas koji se i danas pamte nakon 45 godina

Tragični događaj koji se desio pre 45 godina ni dan danas nije potpuno razjašnjen i niko ne zna šta se desilo sa monstruoznim mladićima.

Lifestyle
21:10h Autor:
EVO KAKO SU KAŽNJENI MUŠKARCI KOJI SU HTELI DA SILUJU MILICU: Tragedija i užas koji se i danas pamte nakon 45 godina
Milica je izvršila samoubistvo kako bi izbegla grupno silovanje, Foto: Printscreen/youtube/Манастир Студеница

Milica Kostić (18) je bila učenica Medicinske škole koja se ubila skočivši sa jedanaestog sprata Rubinove kule u Kruševcu. Nesrećna devojka se odlučila na ovakav čin nakon što je pet mladića pokušalo da je siluje.

Od ovog tragičnog događaja prošlo je 45 godina a ni dan danas javnosti nije poznato šta se desilo manijacima zbog kojih je ova devojka odlučila da oduzme sebi život.

Momci su Milicu namamili u stan. Jedan od njih ju je zamolio da pođe sa njim kako bi ona, navodno, pozvala njegovu devojku čiji su roditelji bili jako strogi. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je želeo da izvrši grupno silovanje.

Naivna Milica je pristala i shvatila da je prevarena kada su se vrata stana u kojem će se odviti pakao, zatvorila. Jedan od mladića je devojku zaključao u spavaćoj sobi, a onda ubeđivao da se skine i ne pruža otpor. Milica se opirala, plakala i ubeđivala momke da je puste rekavši im da je "siromašna", "nevina" i "devojka sa sela".

Iskoristila je momenat kada mladići nisu bili u sobi i skočila kroz prozor. Preminula je dva dana kasnije u kruševačkoj bolnici, 4. septembra 1974. godine.

Milica Kostić
foto: Printscreen/ Youtube/ Манастир Студеница

Mladići koji su pokušali da je siluju su osuđeni su na zatvorske kazne, ali javnost ni do današnjih dana nije upoznata sa tim koliko su vremena proveli na robiji.

Jedina informacija koja je u medijima objavljena jeste da je jedan od njih, osuđen na 13 godina zatvora, a da je na robiji proveo 9 i po. Iz Osnovnog suda u Kruševcu nam je rečeno i da se ne podrazumeva da su svi Kruševljani dobili istu kaznu zatvora, jer na presudu utiče niz faktora. O tome šta se desilo sa četvoricom Kruševljana i dalje se samo spekuliše a prema Telegrafu nastavili su svoje živote normalno a neki su se i oženili, prenosi Family.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs