NAŠE POZNATE LIČNOSTI SU IZABRALE OVA NEOBIČNA IMENA ZA SVOJE MALIŠANE: Retka, autentična ali ima i potpunih iznenađenja

Odabir imena za dete predstavlja ni malo lak zadatak a evo čime su se vodile naše poznate ličnosti kada su davali imena svojoj deci i kakva značenja kriju.

Lifestyle
18:34h Autor:
NAŠE POZNATE LIČNOSTI SU IZABRALE OVA NEOBIČNA IMENA ZA SVOJE MALIŠANE: Retka, autentična ali ima i potpunih iznenađenja
Neobična imena dece naših poznatih ličnosti, Foto: printscreen/instagram

Roditelji se pretežno trude da ime budućeg deteta bude zvučno, posebno i originalno. Dok se neki opredeljuju za stara srpska imena koja su neretko i zaboravljena, drugi žele da ime bude internacionalno.

Važnu ulogu u odabiru adekvatnog imena ima i značenje koje ono nosi sa sobom. Možda će vas inspirisati imena koja su naše poznate ličnosti odabrale za svoju decu, neka su retka, druga originalna.

Popularni pevač Zdravko Čolić je za svoju stariju ćerku izabrao dva imena – Una Zvezdana (dok Una znači jedinstvena, Zvezdana je, kako i samo ime kaže, simbol za zvezdu).

Una Čolić
foto: Printscreen Instagram / unacolic

Pevačica Ana Štajdohar i saksofonista Nikola Demonja svojoj devojčici su dali ime Nia, što znači „ona koja sija“. Kristina Bekvalac je za svog sina izabrala ime Noa („onaj koji će utešiti“), a ćerka Biljane i Janka Tisparevića se zove Emili, a značenje imena je „ona koja se takmiči“.

Janko Tipsarević, Emili Tipsarević
foto: Instagram / Janko Tipsarević

Ćerke fudbalera Marka Pantelića zovu se Ingrid i Alegra. Ime Ingrid vodi poreklo iz Švedske i znači „žena“, dok Alegra znači „vesela“. Pevačica Nikolija Jovanović svojoj naslednici dala je ime Rea, koje je grčkog porekla i u bukvalnom prevodu znači „teći“.

Ćerka modne kreatorke Suzane Perić zove se Tifani (značenje imena je „pojavljivanje Boga“), a manekenka Jovana Đorđević svojoj ćerkici dala je ime Noel koje znači „dan rođenja“ ili „Božić“. Voditeljka Nataša Pavlović i autorka emisije „Praktična žena“ svojim dečacima je dala imena Oleg koje znači „svet, blagosloven“ i Jan koje znači „onaj kome se Bog smilovao“.

Voditeljka Kristina Radenković je takođe izabrala autentično ime za svog sina – Rogan, po knezu Roganu iz Njegoševog „Gorskog vijenca“. Ćerka repera Skaj Viklera zove se Strela, prenosi Zadovoljna.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs