ANA JE BILA NAJPOZNATIJA RUSKA TELOHRANITELJKA: Čuvala je tajkune, a način na koji je poginula u 29oj godini je JEZIV

Ana Loginova svoju manekensku karijeru zamenila je za telohraniteljsku, a niko nije mogao da sluti kakav tragičan kraj će doživeti.

Lifestyle
09:55h Autor:
ANA JE BILA NAJPOZNATIJA RUSKA TELOHRANITELJKA: Čuvala je tajkune, a način na koji je poginula u 29oj godini je JEZIV
Tragična sudbina najpoznatilje ruske telohraniteljke, Foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Ana Loginova bila je poznata moskovska manekenka, koja se oskudno odevena, slikala za naslovnice popularnih muških časopisa. Prestižni brendovi, koje su toliko priželjkivali sveže bogati Rusi, angažovali su je za svoje reklamne kampanje. Postala je rusko lice Chanel-a i BMW-a.

A onda je neke svoje talente rešila da iskoristi i postane najbolji ženski telohranitelj na svetu.

- Ništa u životu nije slučajno - rekla je za magazin Maksim za koji se fotkala golišava, kada je objasnila kako je od modela postala telohraniteljka.

- Kada sam reklamirala BMEW, morala sam da prođem napredni kurs vožnje. Tada sam srela osobu koja me je obučila da rukujem oružjem i shvatila sam da to i veštine u vožnji mogu da iskoristim kao profesiju. Prijatelj mi je dao ideju da osnujem agenciju za žene telohranitelje. Pohađala sam kurseve i evo me - kazala je tada Ana.

U to vreme u Rusiji je bilo jako popularno imati skupa kola i telohranitelja, to je bio statusni simbol, a Ana je to iskoristila. Brinula je o bezbednosti bogatih Rusa, pre svega, njihovih žena – i supruga i ljubavnica. Posao je pokrenula 2005. godine, regrutovala je i obučavala osoblje, a i sama radila kao telohranitelj.

- Niko neće pomisliti da lepa devojka može da ima skriveni pištolj i da ga zapravo može upotrebiti kada je napadnuta. A kad imate lepo telo, to pomaže da se razoruža napadač. On će buljiti u vas i zaboraviti na sve drugo - rekla je tada za Maksim.

Ipak, iako je bila najbolja u svom poslu i sačuvala mnoge ljude koji su je angažovali, 2008. godine nije uspela da sačuva sebe od lopova koji su pokušali da ukradu njen supoceni porše kajen.

Vozeći se kroz komšiluk na jugoistoku Moskve, na putu da pokupi mače koje je pronašla u oglasu, Loginova se zaustavila na raskrsnici. Tad je srebrna limuzina ruske proizvodnje žiguli stala pored nje, muškarac je iskočio, izvukao je iz njenog auta, seo u njega i krenuo. I tada se Anina profesija telohranitelja okrenula protiv nje.

- Reagovala je instinktivno. Ona se uhvatila za kvaku na vratima svog poršea i, prema policijskim izveštajima, verovatno se zakačila rukom. Džip je jureći vukao Anu niz put i ona je preminula od povreda glave. Njeno telo je pronađeno kasnije te večeri - kazao je psiholog Mihail Vinogradov, gostujući na ruskoj televiziji i dodao da je to greška čak i iskusnih policajaca – neko ti nešto zgrabi i ti automatski reaguješ da ga zaustaviš.

- Da se nije opirala, izgubila bi samo auto, a ne život - dodao je.

Otimanje skupocenih automobila u Rusiji godinama je bilo vrlo često i Ana je već jednom bila napadnuta, mada je uspela da ostane nepovređena. Drugi put nije imala sreće.

Imala je samo 29 godina kada je stradala, a za sobom je ostavila jedno dete.

(Stil/Zadovoljna.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs