NAPISAO JE MNOGE HITOVE, A ZA NJEGA SE ČULO TEK NAKON VELIKE TRAGEDIJE: Životna priča Zorana Marjanovića je poput filma

Životna priča Zorana Marjanovića dostojna je filma, a jedna trajgedija promenila mu je život iz korena.

Lifestyle
Autor:
NAPISAO JE MNOGE HITOVE, A ZA NJEGA SE ČULO TEK NAKON VELIKE TRAGEDIJE: Životna priča Zorana Marjanovića je poput filma
Životna priča Zorana Marjanovića, Foto: Zoran Jevtić/Kurir

U Apelacionom sudu u Beogradu danas se odlučuje o nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Zbog ponovnog pokretanja slučaja, cela priča je opet došla u žižu interesovanja, a mnoge i dalje potresaju Jelenine reči koje je izgovorila pre nego što je mučki ubijena na nasipu u Borči.

Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine
Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine foto: Printscreen Youtube / A Sad Malo Mi

Podsetimo, Zoran je prvostepenom presudom u Višem sudu u Beogradu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Inače, Zoran Marjanović je od samog početka odavao utisak tajanstvenog čoveka, a njegov život prati niz neobičnih događaja.

Zoran Marjanović je rođen 1978. godine u Beogradu. Pre braka sa Jelenom Krsmanović bio je oženjen Sanjom Marjanović sa kojom ima sina Uroša. U braku sa pokojnom Jelenom je 2010. godine dobio ćerku Janu. Do aprila 2016. godine Marjanović je bio skoro potpuno nepoznat domaćoj javnosti.

Zoran je optužen za ubistvo supruge
Zoran je optužen za ubistvo supruge foto: Kurir/ Nenad Kostić

Poznavali su ga muzičari i pevači sa kojima je sarađivao komponujući, aranžirajući i producirajući im pesme. Među njima je bila i mlada „Zvezda Granda“, Jelena, koju je oženio, a koja je ubijena 2. aprila 2016. godine.

Policija je, između ostalog, istraživala i njega i njegovu porodicu, a 15. septembra 2017. godine je prvi put priveden zbog sumnje da je ubio svoju bivšu suprugu.

Sa roditeljima, Vladimirom i Zoricom Marjanović i bratom Milošem je odrastao u rodnom gradu. Tu je završio osnovnu i srednju školu, te studije muzičke produkcije i dizajna zvuka.

Zoran je od 1992. godine član Streljačkog kluba Crvena zvezda i Saveza strelaca Jugoslavije. Dugo se takmičio u tom sportu i osvajao nagrade, a nakon nekoliko godina pauze postao je član Saveza za praktično streljaštvo Srbije.

Zoran je rođen i odrastao u Beogradu
Zoran je rođen i odrastao u Beogradu foto: ATA Images / Antonio Ahel

Muzičkom produkcijom se bavi više od dvadeset godina, a autor je folk hitova „Digni me, pao sam“ Milana Dinčića Dinče, „Zlatnik“ Tanje Savić, „Bato bre“ Indire Aradinović Indi i drugih. Sarađivao je i sa pokojnom suprugom Jelenom, kojoj je komponovao, aranžirao i producirao brojne pesme.

Zoranova supruga, pevačica Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016. godine dok je džogirala pokraj nasipa u Borči. Njeno beživotno telo je pronađeno sledećeg dana, a obdukcijom je utvrđeno da je preminula od udaraca koje je dobila u glavu.

Policija je pokrenula istragu, a mediji su svakodnevno pratili slučaj i izveštavali o svim detaljima. Mnogo je nedoumica vezanih za pevačicino ubistvo, pa je istraga trajala mesecima.

Istraga je zbog nedostatka dokaza trajala mesecima
Istraga je zbog nedostatka dokaza trajala mesecima foto: ATA Images / Antonio Ahel

Tragedija koja je tek nedavno dobila svog epilog obeležila je njegovo pojavljivanje u javnosti. Naime, Jelenu Krsmanović na nasipu u Borči usmrtio je, po presudi suda, baš Zoran.

Prošlo je šest godina do presude suda, koju su svi čekali, a tada kada se tragedija desila, Zoran je tvrdio da je on potpuno nevin, te da njegova porodica nema veze sa Jeleninom tragedijom.

Članovi porodice Marjanović su davali oprečne izjave
Članovi porodice Marjanović su davali oprečne izjave foto: Kurir / Vladimir Sporčić

Posle 17 meseci istrage, 15. septembra 2017. godine Zoran Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju suprugu. On je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu negirao zločin, a smešten je u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Staranje o Jeleninoj i Zoranovoj ćerki Jani, preuzeo je njegov brat Miloš. Devojčica boravi u njihovoj porodičnoj kući, a o njoj brinu Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, te Miloš i njegova supruga Milica.

Zoran je čak u jednom momentu učestvovao u rijalitiju 'Zadruga'
Zoran je čak u jednom momentu učestvovao u rijalitiju "Zadruga" foto: ATA Images / Antonio Ahel

Porodica Krsmanović je pokrenula pravnu bitku da starateljstvo nad devojčicom dobije njena sestra Teodora. Tužilaštvo je prvi put u februaru 2018. godine podiglo optužnicu protiv Marjanovića zbog teškog ubistva supruge. Sledećeg meseca je Viši sud vratio optužnicu na dopunu kako bi bila saslušana njihova ćerka Jana, piše biografija.org.

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor 12. juna 2018. godine, a 27. juna je podnesena dopunjena optužnica. Nakon toga su rađena još neka veštačenja i vođeni razgovori sa članovima porodice i potencijalni svedocima. Ono što je ostalo nejasno jeste kojim predmetom su pevačici nanesene povrede na glavi.

Jelena je ubijena udarcima tupim predmetom u glavu
Jelena je ubijena udarcima tupim predmetom u glavu foto: Printscreen Youtube / Program 21. veka

Suđenje je nekoliko puta prekidano jer se pojedini svedoci nisu pojavili na ročištu. To se dogodilo i 10. jula 2020. godine kada se na suđenju nije pojavio stručni savetnik za komunikacije koga su angažovali Marjanovićevi advokati.

Još veći šok je snimak koji je procurio, a na njemu je Zoran kao 10-godišnjak.

Kada je pre 26. godina (1990) jedan desetogodišnjak ispričao kako vidi auru i posećuje astralne svetove, a tekst objavio novopokrenuti časopis za paranormalne pojave "Treće oko", niko tome nije pridavao veći značaj. Sve do nedavno. A onda je, četvrt veka kasnije, kao bomba odjeknula vest da je misteriozni dečak - niko drugi nego muž ubijene pevačice Jelene Marjanović.

Zoran je čak u jednom momentu učestvovao u rijalitiju "Zadruga", To je naišlo na oprečne reakcije javnosti, s obzirom na to da bura oko misterioznog ubistva njegove supruge, ni u tom momentu nije jenjavala.

Marjanović je kao motiv za ulazak u rijaliti naveo činjenicu da se od tog nemilog događaja u domaćim medijima pisalo mnogo toga o njemu, te da želi da „spere ljagu“ sa sebe i svoje porodice i pokaže ljudima kakav je zapravo čovek.

„Zadrugu“ je napustio nakon osam dana kako bi prisustvovao suđenju protiv novinara i urednika listova koji su o njemu pisali u negativnom kontekstu. Već sledećeg dana je objavljeno da je uhapšen zbog sumnje da je ubio Jelenu Krsmanović Marjanović.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs