PENZIONERKA PRODALA SVU IMOVINU I UPLATILA KRSTARENJE OD 90.000 EVRA: Putovaće tri godine u sobici bez prozora

Profesorka u penziji rešila je da ispuni svoj san i obiđe ceo svet na kruzeru, a za putovanje je iskeširala 90.000 evra.

Lifestyle
Autor:
PENZIONERKA PRODALA SVU IMOVINU I UPLATILA KRSTARENJE OD 90.000 EVRA: Putovaće tri godine u sobici bez prozora
Penzionerka prodala svu imovinu i uplatila krstarenje od 90000 evra, Foto: Shutterstock

Već smo pisali o 86-godišnjoj Večester Li koja je pre 15 godina prodala svu svoju imovinu i otišla na kruzer, a sada se još jedna žena odlučila na sličan korak.

Šeron Lejn je penzionisana profesorka koja ima 75 godina, a odlučila je svoje slobodne dane provede na kruzeru. Tačnije, odlučila je da živi tri godine na moru i putuje svetom. Odmah je prodala većinu svojih stvari, a otkazala je i stan i pripremila se za život na pučini.

Lejn nije dugo razmišljala kada joj je prijateljica rekla za putovanje kruzerom u trajanju od tri godine. I ranije je često putovala, a sada je odlučila ponovo probudi svoj avanturistički duh.

Sve kreće u novembru, a posetiće razne destinacije širom sveta. Njen san je da živi na brodu, ali veliki problem su joj uvek predstavljali troškovi takvog načina života. Ipak, sada je odlučila kako bi mogla da uštedi i dođe do potrebnog novca, ali i da proputuje svet. Celo putovanje će je koštati 90.000 evra.

Celo putovanje će je koštati 90.000 evra
Celo putovanje će je koštati 90.000 evra foto: Profimedia

Malo iskušavam sudbinu, ali znam da će ovde biti mesta za mene kada se vratim. Ili ću možda ostati da živim u drugoj zemlji. Ne znam, nebo je granica”, rekla je Lejn za CNN.

Šeron je uzela malu sobu na kruzeru u kojoj nema ni prozora, a kaže kako joj to ne predstavlja veliki problem jer će tamo samo spavati. Aktivnosti joj neće nedostajati jer će brod stajati na 375 različitih luka širom sveta, od Indije do Kine, pa sve do Maldiva i Australije.

Lejn i drugima preporučuje da odu negde i da uživaju u životu, baš kao i ona.

“Nemojte biti kod kuće. Dom je gde je srce, ali dom može biti i tamo gde stavljate svoj šešir. Idite na brod, avion ili sednite u automobil i otputujde negde”, poručila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs