NEVEROVATNO!

DELUJE KAO BEBA, A ZAPRAVO JE ČOVEK OD ČAK 27 GODINA: Sve šokira životom, misle da je poslat na svet sa POSEBNOM ULOGOM

Zarobljen je u telu bebe, ne može da priča, niti mentalno da se razvija, ali mu se svi dive i veoma ga poštuju!

Lifestyle
17:03h Autor:
DELUJE KAO BEBA, A ZAPRAVO JE ČOVEK OD ČAK 27 GODINA: Sve šokira životom, misle da je poslat na svet sa POSEBNOM ULOGOM
Kako izgleda čovek od 27 godina koji je zarobljen u telu bebe, Foto: Newslions Media / mediadrumworld / Media Drum World / Profimedia

Kada biste videli dečaka Manprita Singa iz Indije, gotovo sigurno ne biste mogli da zamislite da ima 27 godina. Naime, rođen je sa teškim poremećajem, koji je onemogućio da se dalje razvija. Danas ima 59 cm, tešak je oko 9 kilograma i ponaša se kao dvogodišnja beba.

Potiče iz veoma siromašne prorodice, te roditelji nisu mogli da mu pruže adekvatnu lekarsku negu, niti su imali dovoljno novca da se ustanovi o kojoj dijagnozi je reč. Pretpostavlja se da ovaj neobični mladi čovek ima Laronov sindom, ukoliko se uzme u obzir njegova građa i opuštena koža, kao i mentalni sklop.

1 / 5 Foto: Newslions Media / mediadrumworld / Media Drum World / Profimedia

Bolest mu je onemogućila da se dalje razvija kada su u putanju psiha i intelektualne sposobnosti, tako da je ostao na nivou malog deteta. Ne može da govori, a sporazumeva se kroz plač, kada mu nešto ne odgovara.

Sa druge strane, njegova okolina ga obožava! Smatraju ga reinkarnacijom hinduističkog boga i ljudi dolazi iz svih delova države kako bi ga upoznali.

Šta je Laronov sindrom?

Laronov sindrom (LS), takođe poznat kao neosetljivost na hormon rasta ili nedostatak receptora hormona rasta (GHRD), je autozomno recesivni poremećaj koji karakteriše nedostatak proizvodnje faktora rasta 1 sličnog insulinu (IGF-1; somatomedin-C) kao odgovor na hormon rasta (GH; hGH; somatotropin).Obično je uzrokovana naslednim mutacijama receptora hormona rasta (GHR).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs