VRLO KORISNO!

ISKUSNE DOMAĆICE STAVLJAJU U BUBANJ VEŠ MAŠINE OVU STVAR: Svaka koja je probala oduševljena je garderobom POSLE PRANJA

Trik koji mnogo olakšava pranje veša, a sigurno vam nije palo na pamet da ubacite ovaj predmet u veš mašinu!

Lifestyle
16:11h Autor:
ISKUSNE DOMAĆICE STAVLJAJU U BUBANJ VEŠ MAŠINE OVU STVAR: Svaka koja je probala oduševljena je garderobom POSLE PRANJA
Trik koji mnogo olakšava pranje veša, Foto: Shutterstock

Pranje veša često može da vam zadaje glavobolje, jer se dešava da neki komad garderobe pusti boju, te uništi i sve ostale stvari. Takođe, dešava se da sa određenig komada spadaju dlačice, koje se doslovno "zalepe" na druge. Međutim, neke domaćice su na društvenim mrežama otkrile zanimljiv trik koji vam umnogome može olakšati ovaj kućni posao.

Naime, kako su istakle, u bubanj od mašine stavile su vlažne maramice, a rezultat ih je ostavio bez teksta. Ponašale su se poput magneta i skupljale su sve dlačice, mrve i ostale nečistoće sa odeće.

pranje veša
foto: Shutterstock

Ali, veoma je bitno da proverite da li se maramice lako cepaju, kako se to ne bi desilo tokom pranja veša. Ukoliko ne uspete, znači da su dovoljno čvrste i možete ih bez razmišljanja staviti u mašinu.

Iskusne domaćice, takođe, skreću pažnju da u bubanj ne ubacujete više od tri maramice, jer je to sasvim dovoljna količina da se pokupi sva nečistoća iz mašine koja može da opere sedam kilogarama veša.

Pranje, Mašina, Veš, Mašina za veš
foto: Shutterstock

Ako vam se ne dopada miris, onda bi bilo najbolje da kupujete one koje nisu parfimisane. Ili jednostavno maramice pre ubacivanja u bubanj možete da potopite u omekšivač koji inače koristite.

BONUS SAVET:

U mašinu za sušenje veša ubacite dve, tri loptice napravljene od alufolije, jer ća vam odeća mnogo bolje izgledati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs